Arran penja una pancarta a La Pedrera de Barcelona per denunciar «el turisme de masses»

Asseguren que el model trístic actual és "insostenible" per a la població i pel territori
Arran
Arran ha assegurat que «és la primera acció, però no l'última» | Twitter (@arran_jovent)

L'organització juvenil Arran ha despenjat una pancarta des del terrat de La Pedrera de Barcelona per denunciar el turisme «de masses» a la ciutat.

La pancarta, on es podia llegir «El turisme mata la ciutat» en llengua anglesa, ha servit com a tret de sortida de la seva campanya d'estiu, segons han informat, que anirà focalitzada en el model turístic.

En aquest sentit, denuncien que es tracta d'un model «insostenible», tant per a la població com per al territori. «Continuarem assenyalant un model de turisme dissenyat per enriquir uns pocs i precaritzar a la gran majoria de la població» han avisat, tot afegint que «és la primera acció, però no l'última». Segons han explicat a través d'un comunicat, l'acció ha estat a La Pedrera com a «icona turística» i en ser «un dels espais de la ciutat més massificats».

 

 

Ciutadans reclama a Colau «mesures urgents per evitar una campanya contra el turisme a Barcelona»

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona ha reclamat aquest dimarts a l'alcaldessa, Ada Colau, que prengui «mesures urgents per evitar una campanya contra el turisme a Barcelona».

Després que l'organització juvenil Arran hagi penjat la pancarta a La Pedrera, la líder de Ciutadans al consistori, Luz Guilarte, ha condemnat l'acció i ha demanat a Colau que també condemni de manera «ferma» i «rotunda» el que ha considerat un «atac contra un dels monuments turístics més emblemàtics de la ciutat». «No podem permetre, un estiu més, la campanya d'assetjament dels cadells de la CUP en contra del turisme i la criminalització dels turistes», ha dit Guilarte, que ha subratllat que «aquests atacs danyen la imatge internacional de Barcelona».

«Barcelona necessita un Ajuntament que faci valer la seva autoritat i que no deixi impunes aquests actes vandàlics», ha demanat la líder de Ciutadans a l'Ajuntament, que també ha denunciat que Colau hagi donat «ales» a les «campanyes de turismofòbia» per haver denunciat la massificació del turisme a Barcelona.

 

Collboni també condemna l’acció

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, també ha condemnat aquest que Arran hagi penjat una pancarta a la Pedrera. Collboni, per la seva banda, ha considerat que la pancarta «criminalitza el sector».

«El turisme no és l'enemic de la ciutat», ha dit a través d'una piulada Collboni, després d'insistir que la ciutat necessita un «turisme sostenible, de qualitat i que respecti la convivència».

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari