Arrenquen els cartells en castellà de la frontera entre la Tarragona i l'Aragó

La seva col·locació, la passada setmana, va generar molta polèmica perquè estaven just davant dels que ja hi havia, en català, i tapava aquests primers

Recentment, el cartell en castellà i el d'«Aragón» han aparegut arrencats.
Recentment, el cartell en castellà i el d'«Aragón» han aparegut arrencats | TarragonaDigital

Continua la polèmica pels senyals entre la frontera amb Aragó a la Terra Alta. La setmana passada, el govern aragonès va col·locar un senyal castellà just davant del qual ja hi havia en català. Ara, aquest senyal, juntament amb un altre, han aparegut arrencats. Segons apunta el ‘Diari Més’, algú ha arrencat aquest senyal i també el que dona la benvinguda a la Comunitat Autònoma d’Aragó.

Els senyals estaven ubicats a la carretera T-333 a Arnes, a la Terra Alta. Des de fa més de deu anys, un cartell informatiu en català indica el quilometratge fins a Vall-de-roures (Matarranya) i Morella (els Ports/País Valencià). Davant les queixes d'Alcanyís perquè no apareixia a la senyalització, la setmana passada el Govern d’Aragó va col·locar un cartell informatiu en castellà a pocs centímetres del català, tapant-lo. El nou cartell descartava Morella i inclou Mont-roig (Matarranya) i Alcanyís (Baix Aragó), amb la nomenclatura en castellà.

Arrenquen els cartells i fan pintades a favor de Catalunya

El nou cartell informatiu en castellà, juntament amb el de color verd on s’hi podia llegir «Aragón», han aparegut arrancats. A la zona també han aparegut pintades com «La franja és nostra», així com diverses estelades. Segons recull Catalunya Informació, l’alcalde d’Arnes, Joaquim Miralles, ha declarat que opina que es tracta d’un simple acte vandàlic i que no l’ha causat ningú de la zona.

Quan el govern aragonès va tapar el cartell català, el Govern de la Generalitat va retirar el seu cartell per tal d'ubicar-lo i recol·locar-lo a la part catalana de la T-333, carretera que es prolonga com a A-231. «El cartell de Vall-de-roures i Morella no descartem posar-lo al terme municipal d'Arnes perquè no quedi allí, sense cap ús», va comentar la setmana passada l'alcalde d'Arnes. El senyal en català estava ubicat des del 2005 al terme aragonès de Queretes perquè la Generalitat va assumir el manteniment del pont que travessa el riu Algars.


Comentaris

envia el comentari