IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Un nou atac amb ganivet sacseja França pocs dies després de l'assassinat d'un professor

URGENT

🔴 El Govern aposta per un confinament municipal de cap de setmana i més restriccions

Arriba al Port de Barcelona el segon portacontenidors més gran del món

Es considera una molt bona notícia enmig del desconfinament

Contenidors al Port de Barcelona
Bones notícies per al Port de Barcelona en plena desescalada | CatalunyaDiari

El segon vaixell portacontenidors més gran del món, el MSC Sixin, ha fet la seva primera escala al Port de Barcelona aquest dilluns. El buc, que té una capacitat de 23.756 contenidors, 400 metres d'eslora i 61 metres de mànega, està realitzant un operatiu de càrrega i descàrrega a la terminal Hutchison Ports BEST, una de les més modernes i que ofereix al mercat un dels majors radis de productivitat del món.

Durant l'acte de benvinguda, la presidenta del port, Mercè Conesa, ha volgut destacar la importància de l'arribada d'un vaixell d'aquestes dimensions en aquests temps, on s'ha produït un «retrocés molt important del tràfic marítim internacional» a causa del coronavirus

Bones notícies per al comerç internacional

Mercè Conesa ha assegurat que la càrrega i el comerç internacional «seguiran existint» tot i l'aturada provocada per la pandèmia. «Reafirmem que Barcelona disposa d'una infraestructura preparada per donar servei als nous reptes que vindran», ha assegurat la presidenta, que a més a més ha anunciat que està disposada a fer les «inversions necessàries» per adaptar-se a la demanda de les companyies navilieres

«Cal estar atents als canvis que s'estan produint en els fluxos comercials i de transport a tot el món i cal que tots els actors implicats treballem plegats per atendre les necessitats de les societats a les quals donem servei», ha afegit. Conesa ha exposat també que «s'estan analitzant» les opcions de disposar de més calat al moll Prat, però ha assegurat que no hi ha una previsió d'inversió concreta.

Acte de benvinguda

El MSC Sixin permet la connexió telemàtica dels «contenidors intel·ligents». Té més de 2.000 connexions per a contenidors refrigerats i permet una reducció del CO2 per cada contenidor transportat. 

Amb motiu de la primera escala del buc a Barcelona, la presidenta ha lliurat una mètopa commemorativa al capità de la nau, Anil Kumar Menon. A la benvinguda també hi han assistit Salvador Richart, el Branch Manager de MSC, i Guillermo Belcastro, el conseller delegat de Hutchuson Ports BEST. 


Comentaris

envia el comentari