L'alta velocitat de baix cost arriba a l'estació del Camp de Tarragona de la mà d'Ouigo i la liberalització ferroviària. La companyia francesa que opera els trens de la línia Madrid-Barcelona van iniciar el servei el passat 10 de maig, connectant totes dues ciutats. Després de més de dues setmanes operant, Ouigo s'atura des d'aquest 27 de maig a l'estació del Camp de Tarragona i ho farà en un dels cinc trajectes diaris.
L'operadora diu que aquesta parada és una prova pilot fins al 2 d'octubre, però la intenció és incrementar-les i que Tarragona s'acabi consolidat com una estació «clau» en l'inici de la liberalització del sistema ferroviari a l'Estat espanyol.
L'aposta d'Ouigo per l'estació del Camp de Tarragona, situada al terme municipal de la Secuita, fa que les autoritats del territori coincideixin en el fet que evidencia la importància de connectar l'estació amb la ciutat de Tarragona i la resta del territori d'una forma efectiva.
Gran afluència
L'arribada dels primers passatgers que han arribat a Tarragona amb l'Ouigo aquest matí ha estat considerada d'èxit gràcies a la bona afluència que hi ha hagut. Des de Madrid, han arribat la Sofía i unes amigues que, després d'acabar els exàmens de carrera, passaran uns dies de vacances a Altafulla.
Una amiga va aconsellar utilitzar la companyia de baix cost pels preus competitius, la comoditat i l'amplitud del tren. «Les dues hores i escaig de viatge ens han passat volant, hem estat molt còmodes i a sobre és barat, de tornada segur que també l'agafarem», diu Sofía.
Inauguració del trajecte
L'estrena de l'arribada d'Ouigo ha tingut tots els ingredients. Directius de la companyia francesa, acompanyats d'autoritats locals, inauguraven a l'edifici de l'estació la parada a Tarragona en el trajecte entre Barcelona i Madrid. Amb visió de futur, Ouigo sol·licitarà operar al Camp de Tarragona durant tot l'any i tenir més freqüències per a l'estiu de 2022. «Estem a Tarragona amb la intenció ferma de quedar-nos», ha afirmat la directora de la companyia a Espanya, Hélène Valenzuela, tot remarcant el gran impacte econòmic que generarà en una zona lligada al turisme, sector molt colpejat per la pandèmia. «Pretenem contribuir al creixement de Tarragona», ha dit.
En el balanç de les primeres setmanes de l'arribada d'Ouigo a Catalunya s'ha admès que «s'han superat amb escreix les nostres estimacions», amb una ocupació mitjana que ronda el 80%.
Per la seva part, Les autoritats locals han coincidit en la importància de la intermodalitat i de facilitar la mobilitat a la zona a fi que l'estació d'alta velocitat quedi ben connectada amb el territori, a nivell d'accessos i freqüències. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, reitera que al transport metropolità li manquen competències i considera l'arribada d'Ouigo com «una finestra d'oportunitat» que cal aprofitar.