Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Les meduses velella i pelàgies han arribat aquesta setmana a la costa central catalana i a Barcelona

Arriben a les platges de Barcelona centenars de meduses

Fa pocs dies, aquesta setmana, també s’observaren moltes mortes a la platja de Tossa de Mar. És freqüent que arribin a les nostres costes al maig per a reproduir-se.

Les meduses velella i pelàgies han arribat aquesta setmana a la costa central catalana i a Barcelona
Les meduses velella i pelàgies han arribat aquesta setmana a la costa central catalana i a Barcelona | @R_Geeb

 

El sol i la caloreta dominaran la situació atmosfèrica de la ciutat de Barcelona i rodalies aquesta jornada festiva de dimecres 1 de maig. Les platges de la ciutat comtal estan prou recuperades després del temporal de Setmana Santa i probablement molts veïns i visitants aprofitin les temperatures molt agradables que s’esperen per recórrer les platges del Barcelonès, Garraf i Maresme, i fins i tot banyar-se.

Tot i això advertim que durant el dia d’ahir es van trobar centenars de pelàgies, una espècie de medusa, entre la platja de la Barceloneta i la del Somorrostro. Per altra banda, algunes persones han trobat a les platges del Baix Llobregat i Garraf exemplars de velella, la mateixa medusa que va cobrir la platja de Tossa de Mar a principis d’aquesta setmana.

Tant la velella com les pelàgies estan arribant a molts punts del litoral, i es recomana evitar tocar-les i fregar-se els ulls o ferides. Les segones són urticants i fer un bany envoltat d’elles resultarà força desagradable. Arriben a la nostra costa en aquestes dates per reproduir-se.

Banyistes, tot i que poden superar-se els 20ºC, l’aigua del mar està més freda de l’habitual!

El sol i la sensació de calor empeny a fer una capbussada, però la temperatura de l’aigua del mar, a un metre de fondària a les platges de Barcelona, és 1ºC inferior a la mitjana per aquesta època. Si mentre a l’hivern la temperatura de l’aigua estava per sobre la normal, el meteoròleg Diego Lázaro explica que no es trobava una aigua més freda del que pertocaria des del novembre passat.

Aquest observador meteorològic pren mesures de l’aigua del mar de Barcelona des de fa molts anys, i creu que el refredament inusual del mar és causat per la pluja que ha caigut les últimes setmanes, i sobretot, del temporal de vent i mar que va afectar la costa catalana durant la Setmana Santa, el qual ha remogut molt l’aigua marina.