Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un vial de vacuna contra la Covid-19 amb una bandera d'Europa com a fons

Arriben a Espanya les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19

La primera vacuna de l'Estat s'administrarà diumenge a Guadalajara, i la de Catalunya a l'Hospitalet de Llobregat

Imatge d'un vial de vacuna contra la Covid-19 amb una bandera d'Europa com a fons
Arriben a Espanya les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19 | Europa Press

Les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19 han arribat ja a l'Estat, segons ha informat el Ministeri de Sanitat a través d'una piulada des del seu perfil de Twitter, adjuntant una fotografia de dues grans caixes a sobre d'un palet, una d'elles amb una gran etiqueta del govern d'Espanya. La primera vacuna de l'Estat s'administrarà diumenge a Guadalajara, i la de Catalunya a l'Hospitalet de Llobregat, a les 12 hores a la residència Feixa Llarga. Catalunya rebrà en les properes hores una partida avançada de 1.595 dosis. Dilluns se'n rebran 60.000 més, que es començaran a administrar dimarts.

Les primeres dosis de la vacuna han arribat aquest dissabte

En una nota de premsa, el ministeri de Sanitat ha explicat que les primeres dosis de la vacuna desenvolupada per la companyia Pfizer i BioNTech han arribat a l'Estat a les 7:29h d'aquest dissabte amb camió des de Bèlgica fins a un magatzem de Guadalajara.

El primer lot de la vacuna que ha arribat a l'Estat és el que estava destinat als països de la Unió Europea i que va sortir dimecres amb contenidors tèrmics d'una planta belga. En les properes hores es repartirà de forma «equitativa» entre els punts destinats a totes les comunitats autònomes.

La intenció és començar la vacunació aquest mateix diumenge

La intenció és que aquest diumenge 27 de desembre pugui arrencar la vacunació a la Unió Europea. El Ministeri de Salut ha explicat que a l'Estat es prioritzarà la vacunació a quatre grups de població: els residents i personal sanitari i sociosanitari de residències de persones grans i amb discapacitat, a personal sanitari de primera línia, a altres membres del personal sanitari i sociosanitari i als grans dependents no institucionalitzats.

A partir de dilluns està previst enviar una mitjana de 350.000 dosis de la vacuna cada setmana a les comunitats. Així, en les properes dotze setmanes, Espanya rebrà 4,6 milions de dosis de la vacuna de Pfizer amb les que es preveu immunitzar 2,3 milions de persones.