Inés Arrimadas, en una roda de premsa la tardor de 2019.

Demostració de força d'Arrimadas: dominarà l'assemblea de C's

El domini dels compromissaris li garanteix controlar la decisió de l'estratègia de la formació

El 78% dels compromissaris elegits el passat cap de setmana pels afiliats de  Ciutadans perquè els representin en l'Assemblea General del 14 i el 15 de març  són afins a la portaveu de C's al Congrés i candidata a la presidència de el partit, Inés Arrimadas. Així, la presidenta de  C's comptarà amb 277 dels 355 compromissaris de l'assemblea.

Una assemblea on no es decidirà la presidència, sinó l'estratègia del partit

En aquesta cita es decidirà l'estratègia ideològica del partit, i per tant Arrimadas es garanteix, amb el 78% dels compromissaris, que s'imposi la que ella defensa: un partit centralitzat, sense baronies i amb una línia continuista respecte l'anterior president, Albert Rivera.

El contrincant d'Arrimadas a les primàries, Francisco Igea, ha aconseguit només 21 delegats. Val a dir que l'elecció dels compromissaris no té res a veure amb les primàries, que se celebraran aquest cap de setmana, on s'enfrontaran Arrimadas i Igea per presidir el partit: d'aquesta elecció en participen tots els militants, més de 20.000. Ara bé, el nombre de compromissaris és bon indicador que  Arrimadas té la feina molt fàcil.

Arrimadas, contra l'absorció de C's pel PP

La portaveu de C's al Congrés i aspirant a presidir el partit,  Inés Arrimadas, ha defensat aquest diumenge la coalició feta amb el PP basc  de cara a les eleccions del 5 d'abril i ha criticat que el PP gallec no hagi volgut una fórmula similar. «C's suma i aporta des d'un espai propi, però quan es tracta que ens vulguin absorbir, nanai», ha dit a l'acte de presentació del seu equip a les primàries de C's.

Arrimadas ha reivindicat C's com a formació «autònoma» que pensa «més en els interessos generals que en els del partit» i ha avalat les coalicions que plantin cara al nacionalisme basc recordant els temps de la banda terrorista ETA: «Sumem amb els qui han defensat la llibertat i han mirat sota el cotxe abans de dur els seus fills a l'escola».

També et pot interessar...