El digital 'OKDiario', que dirigeix el periodista Eduardo Inda, ha publicat aquest dimarts, 25 de setembre, una notícia relativa a la interpretació d'enguany del Ball de Dames i Vells de Tarragona en motiu de Santa Tecla. Tal com vam explicar aquest cap de setmana a TarragonaDigital, un any més Dames i Vells van tornar a causar sensació —i moltes rialles— amb el seu espectacle basat en la crítica dura contra l'actualitat tarragonina, catalana i estatal; amb ironia, molt d'humor i escatologia com a ingredients bàsics, com és habitual en les seves interpretacions anuals.
El Ball de Dames i Vells de Tarragona, una «obra de teatre pagada amb diner públic i recuperada en època Pujol»
Però el digital 'OKDiario' ha destacat que, durant aquesta interpretació, es van sentir crits de «puta Guàrdia Civil», es van cremar «fotos del Rei» i es van fer «burles a la Policia Nacional i a Ciudadanos, als quals es va relacionar amb les tortures i el consum de drogues». Tot plegat, en aquest «espectacle de teatre pagat amb diner públic», tal com defineixen el Ball de Dames i Vells tot just començar el text. El Ball va ser recuperat el 1981, i 'OKDiario' remarca que això era «en l'època de Pujol» —no diu res, en canvi, sobre la primera referència escrita del Ball a Tarragona, el 1514.
L'article considera que la representació d'aquest 2018 de Dames i Vells va dedicar «gran part dels seus 35 minuts a la mofa de l'Institut Armat» i destaca l'aparició d'un «actor vestit de Guàrdia Civil» —el 'Blasques', que apareix al Ball des de 1988. El digital afirma que, tot i ser concebut com «una crítica contra el poder», «curiosament mai[critiquen]els partits independentistes que manen a Catalunya des de fa quaranta anys». Només cal repassar les representacions del Ball de Dames i Vells —la d'enguany i les anteriors— per comprovar l'encert o no d'aquesta informació, que també explica com el públic aplaudia i reia mentre es cremava un retrat de Felip VI.
La mateixa notícia presenta comentaris de lectors que carreguen contra el Ball de Dames i Vells i aprofiten també per criticar l'independentisme català. Un cop publicat l'article, diversos tarragonins l'han compartit a la xarxa indignats per l'enfocament que es dona a aquesta representació satírica.