En Marc Mestre és un estudiant que el divendres abans de l'1-O va anar a passar el cap de setmana a l'IES Tarragona, com van fer milers i milers de catalans i catalanes arreu del territori amb l'esperança de poder votar en el referèndum d'autodeterminació convocat pel govern de la Generalitat de Catalunya i suspès pel Tribunal Constitucional.
El diumenge de l'1-O, agents de la Policia Nacional vinguts d'arreu de l'Estat per «complir els requeriments judicials pertinents per evitar la votació», segons han argumentat tantes vegades, van carregar contra els veïns i veïnes de Tarragona que estaven al centre. Segons el relat d'en Mestre, «en un moment donat els agents estaven enretirant-nos i hi havia una senyora al mig i de cop i volta veig a tres agents darrer meu, amb porres, tenalles i una maça, i en passar un em va donar un cop amb el mànec de la maça».
Arran del cop rebut, Marc Mestre va anar a l'hospital Santa Tecla i amb l'informe mèdic va presentar una denúncia per «agressions».
La denúncia es va arxivar el passat 31 d'octubre
El jutjat d'Instrucció número 2 de Tarragona ha arxivat la denúncia perquè, segons l'advocat de la víctima, el jutge no ha pogut acreditar «com ni qui produeix l'agressió». Ara bé, segons ha explicat Marc Mestre, «nosaltres hem recorregut perquè vam presentar un testimoni al qual no se l'ha citat a declarar».
Tarragona va ser un dels escenaris on es van produir les càrregues més contundents i aquell dia, en acabar de requisar les urnes del centre, de l'IES Tarragona, els agents es van trobar una plaça Imperial Tàrraco de gom a gom protestant per l'actuació policial. La policia nacional va carregar contra els presents deixant de nou més ferits, entre ells rostres tan coneguts de la política tarragonina com Sergi Albarrán, president d'ERC Tarragona.