En conseqüència de la pandèmia del coronavirus han sorgit diverses iniciatives als municipis de la regió de Tarragona. Una d'elles ha estat documentar i preservar evidències sobre els moments que vivim a causa de l'estat d'alarma i el confinament. En aquest sentit, l'Arxiu Municipal del Morell es vol sumar a les iniciatives i recollir testimonis documentals com dibuixos fets pels nens i nenes, vídeos o fotografies, entre altres. Així mateix, també es poden incloure accions de solidaritat, a títol individual o col·lectiu, i que estiguin relacionades amb la situació generada per la Covid-19.
#arxivemelmoment, la iniciativa del Morell
L'Arxiu Municipal del Morell té l'objectiu de documentar la realitat que estem vivint amb la pandèmia del coronavirus. Aquest tipus d'actuació, iniciada amb l'etiqueta #arxivemlacovid19 arreu del territori, té la voluntat de guardar tot allò que produïm com a societat en el marc de les accions de la iniciativa i, en el cas del Morell, ho fan mitjançant #arxivemelmoment.
En aquest sentit, per participar en aquesta documentació morellenca s'ha de fer seguint uns passos i consells en la línia de la campanya #arxivemelmoment.
Així doncs, s'hauran de contextualitzar les fotos i les gravacions. Tot i que els dispositius generen de forma automàtica informació i metadades sobre l'hora, dia i format en què s'han creat, des de l'Arxiu es vol comptar amb informació de qualitat i contrastable i, per això, es necessiten altres dades de context. Per això s'ha d'especificar l'autoria de la imatge o el vídeo, la ubicació, el títol, i l'accés i la difusió, els quals es poden adjuntar al correu electrònic amb què enviïs la documentació.
Per poder cedir els testimonis a l'Arxiu Municipal del Morell es pot fer a través d'Internet, enviant els testimonis al correu electrònic arxiu@morell.altanet.org, o bé presencialment, quan el confinament hagi acabat, portant les fotos o els vídeos a l'Ajuntament del Morell.
Totes aquestes imatges serviran perquè les generacions futures puguin consultar aquesta documentació per saber com es va viure aquest moment i tenir referents en cas de viure una situació similar.