Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L’Arxiu Municipal de Torredembarra estrena els seus primers documents en línia

Ja hi ha dos fons que es poden consultar des de la xarxa

Les dependències de l'Arxiu Municipal es troben a la planta baixa de l'Ajuntament de Torredembarra. | Gerard Recasens

 

L'Arxiu Municipal de Torredembarra acaba d'encetar la seva presència a l'accés digital  de la documentació que custodia, acollint-se per conveni a la plataforma dels arxius catalans 'Arxius en línia' que ofereix la Generalitat de Catalunya. D'aqusta forma, l'arxiu torrenc obre els primers documents consultables 'on line', i s'aniran ampliant en les properes setmanes.

Ja hi ha els dos primers fons documentals disponibles

En aquests moments hi ha disponible l'inventari de dos fons:

  • La Unió Deportiva Torredembarra (UDT), amb 1.008 documents registrats, dels quals 86 contenen imatges. La major part de la documentació fa referència a la gestió de les activitats de les dècades 1990-2000. Pel que fa a la digitalització, s’ha optat per destinar-la a la interessant correspondència dels anys 1923-1924 (cedida gentilment per la família Huguet-Fité) i les fotografies de les activitats organitzades per les diferents seccions esportives, on nombrosos torrencs s’hi veuran practicant esport.
  • L’Ajuntament de Torredembarra amb 13.624 documents registrats, dels quals 202 contenen les imatges que permeten fer la consulta en línia. La digitalització s’ha centrat en la documentació més antiga (s. XVIII-XIX) i els llibres d’actes del Ple fins a l’any 1939.

La voluntat de l'arxiu és ampliar el volum de documents

Poc a poc s’anirà ampliant el volum de documents consultables a la xarxa. L’Arxiu Municipal de Torredembarra té la ferma voluntat de fer difusió dels seus fons i facilitar-ne l’accés als investigadors i a la ciutadania en general. Cal recordar que la Torre ja disposa dels fons de la parròquia de Sant Pere Apòstol digitalitzats i accessibles per internet  gràcies al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Torredembarra i l’Arquebisbat de Tarragona.