Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

L'error que va cometre Pedro Sánchez i que li podria passar factura

Finalment el jutge ha decidit arxivar la causa

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
Pedro Sánchez va destituir a Tomás Gómez | Catalunya Diari

L'explosió de casos de corrupció que es va viure ara fa uns anys i que va afectar els dos principals partits polítics d'Espanya va causar que les formacions endurissin el tracte cap a tots els membres que es podien veure esquitxats i es va acabar la tolerància que fins llavors havia existit.

Això és el que va fer Pedro Sánchez amb el socialista Tomás Gómez quan el va destituir com a líder dels socialistes madrilenys l'any 2015. Ara però el president del govern espanyol s'ha topat amb què el jutge ha arxivat la causa que va posar fi a la seva carrera política. 

No hi ha delictes de prevaricació ni de malversació

Així doncs el jutge ha decidit que no veu delictes de prevaricació ni de malversació en el sobrecost de la construcció del tramvia de Parla, que va acabar tenint un cost superior al previst, concretament 39 milions d'euros més. No obstant això, el dubte raonable va motivar a la Fiscalia a dur la investigació de les juntes del govern presidides per Tomás Gómez i José María Fraile.

El jutge considera que no ha quedat acreditada l'existència d'indicis suficients per poder formular una denúncia i proposa l'arxivament de la causa de les diligències pertinents. Així doncs, els documents aportats per l'ajuntament de Parla, diversos oficis de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals, diversos informes de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat i del Tribunal de Comptes, no han estat suficients per plantejar indicis que puguin fonamentar una denúncia.

D'altra banda, el jutge sí que considera que existeixen irregularitats administratives en l'expedient de modificació del contracte d'unes obres que van acabar tenint un cost final de 142 milions d'euros tot i que considera que no hi ha existència d'indicis suficients per considerar que concorre el requisit necessari per parlar de delicte de prevaricació.

Implicat en una altra famosa trama

El cas del metro de Parla però no és l'única trama en què la figura de Tomás Gómez s'ha vist implicada, ja que també se l'acusa de formar part de la famosa trama 'Púnica' on, segons la Guàrdia Civil, hauria rebut regals i, segons un dels organitzadors de la trama, també hauria rebut pagaments a Parla.

Gómez va ser alcalde de Parla entre el 1999 i el 2008. Aquest últim any es va convertir en secretari general del PSOE a Madrid i va arribar a ser candidat socialista a la Comunitat de Madrid el 2011. El 2015 el llavors secretari general del partit, Pedro Sánchez, el va destituir de forma fulminant pel cas 'Parla'.