El 88% d’aspirants a la Guàrdia urbana de Barcelona suspèn la prova de cultura general

Només han superat la prova 477 dels 3.903 candidats i 233, les oposicions

Només el 12% dels candidats a entrar a la Guàrdia Urbana de Barcelona han superat la primera prova eliminatòria de la darrera convocatòria. Dels 3.903 candidats que es van presentar a aquestes oposicions, 3.426 van suspendre la prova de cultura general tot i tenir estudis superiors. Cal destacar que cada cop hi ha més gent que demana que es reformulin els exàmens per aconseguir augmentar la xifra d’aprovats.

Cal que es revisi i adapti el temari de cultura general

Ara, segons ha avançat ‘La Vanguardia’, han quedat onze places sense ocupar de les 244 disponibles en aquesta convocatòria, després de dur a terme totes les fases de l’oposició. També crida l’atenció el fet que el 88% dels aspirants hagin suspès la prova de cultura, tot i tenir la majoria d’ells estudis superiors, carrera i, fins i tot, dos títols universitaris.

Aquesta convocatòria respon a l’esforç de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat per incrementar les patrulles de seguretat a la ciutat i poder controlar la delinqüència. Així, en els darrers anys han publicat places de guàrdia urbà i de mosso d’esquadra, com és el cas de les 1.000 places convocades per Colau entre el 2020 i el 2023, amb la previsió que aquest any hi hagi 3.112 agents en total i, d’aquí a quatre anys, 3.535.

L’enorme quantitat de suspesos ha generat molta controvèrsia i, des del sindicat majoritari Sapol, demanen que es revisin i s’adaptin els exàmens, mentre que des de CCOO de la Guàrdia Urbana, lamenten que no existeix cap temari en concret: «Els aspirants no tenen on recolzar-se, ja que no compten amb cap referència. Els Mossos d’Esquadra tenen un llibre de 500 pàgines i això facilita moltes coses». I és que als urbans els poden preguntar des de «qui són els fundadors de Netflix?», fins a «quina és la capital d’Estònia», passant per «de qui és el poema que apareix escrit al memorial en record de les víctimes de tràfic de Barcelona».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari