rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Descarten 107 aspirants a policia municipal de Girona per no conèixer la ciutat

Només 26 candidats van superar l'examen sobre ordenances i normatives municipals
Vehicles de la policia municipal de Girona | CatalunyaDiari.cat

 

Descartats. Així és com van quedar 107 dels 130 aspirants a policia municipal de Girona després de la primera prova. Es tractava d’un examen sobre cultura general  i coneixement de les ordenances i normatives de la ciutat, quelcom que no van poder demostrar.

 

Només 23 persones van passar a la segona fase, un examen per acreditar el nivell B2 de català que tots van superar sense problemes. A la tercera fase, la de les proves físiques, se’n van descartar cinc més. A la ‘course navette’, una prova on s’ha de córrer progressivament més ràpid, un dels aspirants va caure de la llista. En el llançament de pes i el salt vertical, quatre dels candidats no van arribar a la puntuació suficient.

 

Dimarts al matí, es va fer la cinquena prova al Servei Municipal d’Ocupació del barri de Sant Narcís. Es tractava de demostrar el domini de programes informàtic i dos d’ells no van arribar als mínims i també van quedar descartats. Així, actualment quedes 16 aspirants que hauran de passar un reconeixement mèdic i, posteriorment, se seleccionaran els quatre que tinguin la millor qualificació per entrar a formar part del cos.

 

Un baix percentatge femení

L’any passat, l’Ajuntament de Girona va anunciar dels plans que tenia per tal d’augmentar el nombre d’agents de la policia municipal. En concret, es pretén incrementar en nou el nombre d’efectius a la plantilla, tres l’any 2017, tres més al 2018 i els últims tres al 2019. Cal destacar, que actualment la Policia Municipal de Girona compta amb uns 140 efectius.

 

De tots aquests, només un 17% són dones. Per aquest motiu, de cara a les oposicions d’enguany es va fer una crida específica per incrementar aquest percentatge. Malgrat tot, dels 140 aspirants tan sols poc més d’una vintena han estat dones.

 

Falta de personal

UGT, CCOO i CSI-F, els tres sindicats que representen la Policia Municipal de Girona, van denunciar l’any passat la inseguretat de la ciutat degut a la manca d’agents i van exposar que faltaria incorporar uns 40 efectius a la plantilla.

 

Cal destacar que segons la normativa estatal, hi haurà d’haver 1,7 policies per cada mil habitants i 2,1 segons la normativa europea. En canvi, a la ciutat de Girona la ràtio actual no arriba als 1,3 agents per cada mil habitants.