Aquest dimarts a la nit tindrem un dels factors astronòmics més rellevants dels últims mesos. Un asteroide passarà a tan sols 203.408 quilòmetres de casa nostra. Sembla molta distància però no és així, ja que estem parlant que aquest asteroide el tindrem més a prop que la Lluna.
El seu nom oficial és 2010-WC9 i va ser descobert l’any 2010, moment des del qual no se l’havia tornat a veure. Té una grandària d’entre 60 i 130 metres i passarà pel nostre costat cap a les onze de la nit i no s’observarà a simple vista.
Sense risc d’impacte contra la Terra
L’aproximació de l’asteroide ha generat una forta expectació entre els experts, que asseguren que no hi ha cap mena de risc d’impacte contra La Terra. Quan passi pel nostre costat, l’element circularà a una velocitat de més de 46.000 quilòmetres per hora.
Segons els experts, l’aproximament del 2010 WC9 previst per avui és el més proper per aquest asteroide en concret en prop de 300 anys, i aquest és el 35è asteroide que passa aquest any a prop de la Terra.
Poques possibilitats d’observar-lo malgrat haver-hi lluna nova
Aquest asteroide no ofereix molta lluminositat i, per tant, serà impossible de veure’l a simple vista tot i que avui dimarts tindrem lluna nova. No obstant, aquesta possibilitat si que existirà si utilitzem telescopis senzills, sempre i quan s’enfoqui a l’hora i ubicació correctes.
Si ens fixem en quina zona del planeta Terra serà més fàcil veure aquest element espacial, sense dubte serà a l’hemisferi sud, sobretot a països situats al sud de l’Àfrica o a la part més austral de Sud-Amèrica.
Investigadors del Catalina Sky Survey, a Arizona (Estats Units), van detectar per primera vegada el 30 de novembre de l’any 2010 aquest asteroide i els astrònoms el van poder observar fins el 10 de desembre del mateix any, moment a partir del qual se’n va perdre la pista.