URGENT

🔴 Investiguen la possible violació a una menor durant el Carnaval de Calella

Aston Martin presenta el cotxe volador del futur

Podria viatjar de Barcelona a Londres en 1.30 hores
Recreació del cotxe volador d'Aston Martin sobrevolant Londres | Cedida

 

Els avenços tecnològics en el món dels transports van cada vegada més ràpid i el que podia semblar una cosa molt futurista sembla que pugui estar més a prop de ser real del que imaginàvem. Aquest mateix mes, la Generalitat de Catalunya ja ha engegat una prova pilot del bus autònom, un autobús que es desplaça pels carrers de les ciutats sense necessitat de tenir un conductor al volant.

 

Ara, però, això sembla un petit avenç si es compara amb el nou projecte en el qual està treballant Aston Martin. I és que els cotxes voladors del futur que es veien en les pel·lícules de ciència-ficció estan molt a prop de ser una realitat. L'enginyeria britànica ha presentat l'Aston Martin Volante Vision Concept, el prototip d'un cotxe volador que està desenvolupant en col·laboració amb Cranfield Aerospace Solutions, la Universitat de Cranfield i Rolls-Royce.

 

 

El cotxe volador del futur

Per Aston Martin, el futur del transport són els viatges aeris i per això ja han començat a treballar en aquest vehicle que tindrà enlairament i aterratge vertical. L'interior estarà basat en els mítics cotxes de la marca, tot fer de cuir. Tindrà només tres seients i està previst com un model de luxe que pugui viatjar tant per espais urbans om per espais interurbans, amb una velocitat de 320 km/h que podria fer el trajecte entre Londres i Barcelona en una hora i mitja.

 

L'Aston Martin Volante Vision Concept serà un vehicle elèctric-híbrid que intentarà tots els avantatges dels darrers avenços en enginyeria aeroespacial, electrificació i conducció autònoma. La companyia encara no ha volgut donar una data concreta pel seu llançament al mercat, a causa del fet que el projecte encara es troba en una fase molt inicial, però des de Rolls-Royce avisen que la tecnologia per poder-lo dur a terme no estarà enllestida fins a mitjans de la pròxima dècada.

 

Prototip de l'Aston Martin Volante Vision Concept | Cedida