L'astrologia com a eina d'autoajuda i creixement

Si la sabem fer servir, podem aplicar-la en altres terrenys diferents al de l'endevinació
crecimiento espiritual
L'astrologia pot ser molt útil per al creixement personal i espiritual | HoróscopoMágico.com

És molt habitual que sentim a parlar de l'astrologia com a eina per predir el futur però, en realitat, si sabem fer-la servir com cal, l'astrologia pot ajudar-nos a créixer a nivell espiritual i esdevenir una eina d'autoajuda d'allò més potent. 

 

De fet, la carta natal resulta essencial en aquest compromís amb el creixement a nivell espiritual. Tant els planetes i els seus aspectes com les cases astrològiques i els signes zodiacals ens fan de guia per tal d'esbrinar els punts febles i forts que tenim. Segur que, després d'efectuar la lectura d'aquest text, et fugiran del cap els llibres d'autoajuda que coneguis.

 

L'astrologia i el creixement espiritual

Les cartes natals tracen diverses circumstàncies que són punts de partida normalment profitosos per tal de dur a terme un creixement personal i una autoexploració. Els planetes desprenen classes d'energia diferents, i en conjunt tots consten d'influència sobre els éssers que arriben al món. Els vincles que es produeixen entre ells, les cases en què es troben allotjats i els signes que els planetes adopten ens proporcionen claus per tal d'efectuar el descobriment a nivell personal. Els planetes, de fet, constitueixen arquetips

 

crecimiento espiritual
Les claus del creixement personal i espiritual es troben als planetes | HoróscopoMágico.com

 

Òbviament, no hi ha res de tot això que sigui casual: les energies que ens condicionen de maneres diferents ens ajuden a refugiar-nos i ens permeten superar els reptes que trobem. Aquesta combinació energètica tan singular està concebuda a la perfecció per tal que duguem a terme una evolució

 

Malauradament, el gran problema d'això és que ens adonem que a la carta natal hi consta una quantitat d'informació massa elevada. De vegades, de fet, podríem arribar a dir que es contraposa. Amb aquesta gran quantitat d'elements que hem de tenir en ment, com ens ajudarà l'astrologia pel que fa al creixement de tipus espiritual? De quina manera ens pot oferir l'autoajuda que ens cal perquè duem a terme una exploració del nostre camí espiritual?

 

Cal poder dur a terme la combinació del significat de la casa astrològica amb el planeta en qüestió i el signe que li correspon. En cas que fem l'analogia amb una obra de teatre per entendre millor aquests conceptes, la carta natal ens ensenya quins són els escenaris vitals en què actuarien els planetes, que serien els personatges de l'obra de teatre, i el signe zodiacal que adquiriria seria la roba que caracteritzaria el personatge en qüestió. 

 

Creixement espiritual i cases astrològiques

El zodíac té una dotzena de cases que assenyalen diferents àrees, i als indrets en què tinguem més planetes aquests aspectes vitals tindran més sentit i importància per a nosaltres.

 

Tot seguit t'oferim una guia ràpida al voltant de les cases que existeixen i del sentit que tenen a nivell del creixement espiritual:

 

 • Casa 1: fa referència als valors personals, l'amor propi i el jo.
 • Casa 2: es vincula amb les possessions, l'habilitat i el talent.
 • Casa 3: té relació amb els germans, els desplaçaments que no són llargs i la comunicació.
 • Casa 4: implica les arrels, el passat i la llar. 
 • Casa 5: té una connexió amb els fills, els aspectes creatius i la diversió.
 • Casa 6: es refereix a la rutina saludable, l'alimentació i la feina.
 • Casa 7: ens parla de la classe de gent que podem atraure, dels vincles amb els associats i la parella.
 • Casa 8: es relaciona amb tot allò que és tabú, les herències, el sexe i la mort.
 • Casa 9: té un vincle amb els viatges llargs, les creences i les ideologies.
 • Casa 10: implica les figures que tenen autoritat, els fracassos i èxits i la carrera a nivell laboral.
 • Casa 11: es connecta amb les associacions i amistats.
 • Casa 12: fa referència als talents amagats, l'altruisme i els sacrificis.

 

Creixement espiritual i planetes

Si examinem el paper que posen en marxa els nostres actors o planetes i acceptem les experiències vinculades amb l'energia planetària, podem créixer i expandir-nos fins que arribem a l'essència veritable del nostre ésser. D'aquesta manera, ens serà possible crear una realitat més conscientment. Tot seguit, parlarem dels ensenyaments més rellevants que ens proporcionen els planetes de la carta astral.

 

El Sol i el creixement espiritual

El fet d'assimilar l'energia solar ens ajuda a aprendre a expressar el nostre ego i a brillar. De la mateixa manera, contribueix a fer que siguem fidels als valors que tenim. El signe rector del Sol ens confereix pistes al voltant de totes aquelles coses que valorem especialment en aquesta vida. Per als Taure, res millor que els luxes i la comoditat i, en canvi, els Aquari apreciaran per damunt de tot l'altruisme i l'amistat. La casa que contingui el Sol serà l'aspecte vital en què volem sobresortir per algun mitjà. Si el Sol es troba a Balança i a la casa 3, per exemple, això ens indicarà que es tracta d'algú amb una habilitat comunicativa molt important i que tindrà la capacitat de crear ambients a les reunions que siguin ben harmoniosos. 

 

La Lluna i el creixement espiritual

La Lluna s'encarrega de controlar les emocions i, en aquest sentit, cal aprendre a gestionar-les. El signe en què hi hagi la Lluna serà l'infant que tots tenim a l'interior i els requeriments de tipus emocional que, per sentir-nos bé, ens cal mirar de satisfer. Per exemple, si la Lluna es troba a Leo tindrem una creativitat molt pronunciada i unes relacions personals càlides, però també ens caldrà superar una inclinació cap als drames que són innecessaris.

 

Mercuri i el creixement espiritual

Ens cal saber com podem enfocar la classe d'intel·ligència que tenim amb els interessos que ens mouen. Si el planeta Mercuri es troba situat a Àries, per exemple, tindrem una capacitat d'iniciativa molt elevada i també capacitat per a les comeses que impliquen riscos. Per aconseguir que aquesta habilitat no es quedi rovellada, caldrà que ens exposem als riscos de manera oberta. Igualment, el planeta Mercuri a les cases ens fa veure quin és l'àmbit vital que ens desperta més curiositat a nivell intel·lectual. Un exemple d'això seria que el planeta Mercuri a la casa 8 ens confereix passió per tot allò ocult, i en alguns casos habilitats de tipus esotèrics, i a la casa 6 ens fa centrar molt en la feina.

 

Venus i el creixement espiritual

Venus és un planeta vinculat amb tot allò femení i el sentit del gust. En funció del signe en què el trobem, sabrem què ens proporciona plaer i joia en aquesta vida. Es tracta d'una de les energies més rellevants que hauríem d'internalitzar perquè, de fet, hi ha molta gent que es dedica a viure deixant de banda totes les coses que resulten plaents i després ignora per quin motiu no és feliç.

 

En un signe de terra com Taure, Venus valora la sensualitat i l'estètica en gran mesura. En canvi, si es troba a Verge la persona assolirà la felicitat quan pugui controlar el seu ambient. Sigui com sigui, la casa en què es trobi el planeta Venus ens mostra quina és la nostra zona de confort. Igualment, en els homes Venus ens parla de la classe de dona que els atrau, mentre que a les cartes natals de les dones ens revela quina classe de feminitat tenen.

 

Mart i el creixement espiritual

A la carta natal, Mart posa de relleu la capacitat que tenim per lluitar, la manera constructiva de canalitzar la nostra fúria o la dedicació a la feina. Si tenim el planeta Mart a Bessons, l'individu serà molt hàbil a nivell de les paraules, perquè assolirà les metes a través d'una gran comunicació. En canvi, si Mart es troba a Escorpí, la persona tindrà un caràcter incansable i marcial, a banda d'un posat de no caldre-li cap ajuda. En els homes, deixa veure la classe de masculinitat que tenen —si són versàtils, rudes, sensibles— i, en les dones, ens deixa veure la classe d'homes que li causen atracció. 

 

Júpiter i el creixement espiritual

Aquest planeta fa referència a l'habilitat que tenim a l'hora d'expandir la nostra existència, a la classe d'esdeveniments fortuïts que vivim i a la mena de perspectiva de la realitat de què disposem. En cas que Júpiter es trobi en un signe d'aire, gaudirem de molta expansió mental i ens caldrà centrar-nos en aquesta via, mentre que si se situa en un signe de terra, com ara Verge o Taure, podem treure beneficis del treball amb la matèria.

 

Saturn i el creixement espiritual

Normalment Saturn ens aporta experiències d'allò més dures, però que resulten molt profitoses. El planeta s'encarrega d'indicar-nos on tenim la frustració més gran, i per tal d'estimular el nostre creixement espiritual ens caldrà passar la prova de manera determinada i pacient. Hi ha situacions, de fet, en què els defectes que tenim esdevenen les virtuts més grans que ens caracteritzen, com en el cas de Saturn a Capricorn, o que contribueixen a indagar en el nostre escepticisme fins al punt en què trobem el nostre déu interior, com en els casos en què es troba al signe Sagitari.

 

Urà i el creixement espiritual

Dins de les cartes natals el planeta Urà, que té un moviment orbital d'allò més peculiar, ens ajuda a assolir la independència, a creure en tot allò que pensem i a perseguir una bogeria sana. Quan es troba a Aquari, Urà ens mostra que ens cal destacar entre la massa, i en canvi si es troba a Capricorn ens confereix inventiva pel que fa a la feina i una energia que ens ajuda a desenvolupar un bon acompliment, tot i que els mètodes emprats no siguin gaire ortodoxos. La integració d'Urà a la nostra vida ens ajuda a fer emergir el geni que tothom té a l'interior, però es tracta d'un geni amb vestits diferents!

 

Neptú i el creixement espiritual

Neptú és el planeta del misticisme i ens mostra a través de quina manera podem arribar a assolir la il·luminació. Ara bé, cal anar amb compte perquè també ens indica la inclinació que tenim cap a la fantasia. Neptú es troba en exaltació quan es troba a Peixos, i la imaginació no té límits. Cal anar amb compte, però, perquè normalment es crea una dependència pel que fa a la mentida, hi ha problemes a l'hora de distingir les il·lusions de la realitat. Neptú confereix idealisme a la casa en què es troba. Un exemple d'això seria que, quan es troba a la casa 1, que és la de l'ego, fa que l'individu sigui accessible i compassiu pel que fa a la resta de gent. 

 

Plutó i el creixement espiritual

Per mitjà del sacrifici i de la renúncia, Plutó ens posa a prova. Segons la casa en què es trobi situat, es tracta d'una faceta vital que ha quedat silenciada i dins de la qual hauríem de practicar esforços més grans, és la lliçó kàrmica més rellevant que ens cal experimentar en aquesta vida. El planeta Plutó dona forma a diversos aspectes personals que, inconscientment, ens dediquem a rebutjar. Si es troba a Capricorn, és un símbol que indica que ens falta passió per la feina dura i disciplina i si, en canvi, el trobem a Cranc, ens indica que cal que treballem més pel que fa als sentiments.

 

Els aspectes relacionats amb els planetes dins de l'astrologia, una valuosa eina d'autoajuda

crecimiento espiritual
La manera en què interactuen els planetes fa que el nostre camí sigui més fàcil o més complicat | HoróscopoMágico.com

 

Dins de l'astrologia, el funcionament dels planetes no es produeix com si fossin entitats separades i aïllades. La carta natal ens mostra de quina manera interactuen entre ells a través de diversos aspectes, que facilitaran o dificultaran les comeses de cada planeta. Es tracta d'unes energies que s'interposen o s'enforteixen entre elles? Tot seguit examinarem què ens han de dir aquestes interaccions al voltant del creixement espiritual i de quina manera poden contribuir a la pràctica de l'autoajuda.

 

Conjunció

La conjunció es produeix en els casos en què els planetes estan separats entre 0 i 10 graus. Dins de les conjuncions es produeix una fusió energètica, al cel actuen de manera conjunta per tal d'activar els éssers de manera ben profunda. La casa i el signe en què es produeix la posició també comptaran amb una transcendència fonamental.

 

Ens trobarem amb un gran cabal energètic que es pot aprofitar per tal d'aconseguir coses d'allò més grans, però tampoc no és difícil que se'ns posi en contra si no aconseguim gestionar la passió que sentim. De manera general, està considerada com un aspecte harmoniós per a la vida de la persona en qüestió. En conjunció amb el Sol, Mart confereix resistència i vitalitat, tot i que juntament amb això també s'incrementen els perills de lesions.

 

Trígon

El trígon té lloc en aquelles circumstàncies en què existeixen 120 graus de distància entre els planetes. Igualment, un trígon pot estar format per quatre signes del zodíac tropical. Consta d'una naturalesa harmoniosa, i el trígon entre diferents planetes pot fer referència a un talent natural, un do, una simpatia i un suport entre les diferents funcions implicades pels planetes. Si una persona té molts trígons a la carta astral, aconseguirà les coses molt més fàcilment que la resta de la gent.

 

Oposició

Es produeix entre dos planetes oposats que es troben a una distància de 180 graus. L'oposició ens confereix la capacitat vinculada amb el coneixement objectiu. Els planetes implicats en l'oposició tenen tendència a reflectir-se entre ells, i existeix una força magnètica important que repel·leix i atrau. Els planetes es troben a una distància molt important i cal que treballin conjuntament i es comprometin, tot i que puguin semblar ben divergents. Quan Mercuri s'oposa a la Lluna, el pensament té tendència a divagar, però això també pot implicar una creativitat molt important. 

 

Quadratura

La quadratura es produeix quan hi ha 90 graus que separen els planetes entre ells. Quan es troben en quadratura, els planetes fan referència a punts dinàmics: són energies que aparentment són conflictives i tenen influència en les situacions o els individus per tal que assoleixin l'alliberament. Quan algú té una quadratura entre Mart i Venus, probablement al llarg de l'adolescència experimentarà rebuig per part de la resta de gent, però a mesura que es vagi conscienciant d'això podrà controlar-ho i assolir una personalitat que atregui els altres.

 

Per concloure podem dir que, per mitjà de l'examen de la carta astral, podem ser capaços de reforçar el creixement espiritual i personal a través de la informació que obtenim dels aspectes, les cases, els arquetips i els planetes. El fet de tenir una perspectiva astrològica —cosa que vol dir que tinguem la capacitat d'elaborar un pensament sintètic a través dels matisos de les cartes natals— és complex i requereix temps. La recompensa a aquesta feina és un aprenentatge significatiu i profund de la nostra pròpia persona.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari