URGENT

🔴 Itàlia registra més de 2.000 pacients recuperats de coronavirus en 24 hores

Aturada automàtica del reactor de la Central Nuclear Ascó II

No hi ha hagut cap impacte en la seguretat de les persones ni del medi ambient
Imatge d'arxiu de la Central Nuclear d'Ascó | TarragonaDigital

 

La Central Nuclear Ascó II ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear que, a les 9.44 hores d'aquest matí, la planta s'ha aturat automàticament per l'actuació d'un dels sistemes de protecció elèctrica del transformador principal. Segons explica ANAV, durant l'aturada, tots els sistemes de seguretat de la instal·lació han funcionat correctament segons el disseny. L'equip tècnic de la central està treballant per saber quina ha estat la causa que ha originat aquesta actuació i, així, procedir a la seva reparació. Aquests fets no han tingut cap impacte en la seguretat de les persones ni en el medi ambient.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Després d'unes investigacions més profundes, el Consell de Seguretat Nacional afirma que l'incident s'ha produït a causa de l'aturada automàtica de la turbina principal que ha provocat l'aturada automàtica del reactor. El cas encara s'està investigant, però des del CSN afirmen que, en aquests moments, la planta està estable i aturada i s'està estudiant el cas per poder classificar-lo a l'escala internacional de successos nuclears i radiològics (INES). 

Més notícies de la categoria Actualitat