Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Gos a la platja.

Cunit fa una consulta sobre l'accés de gossos a les platges

L'Ajuntament actualitzarà l'ordenança per la nidificació del corriol camanegre

L'Ajuntament de Cunit ha anunciat que revisarà l'ordenança sobre seguretat i conservació de les platges i el litoral municipal, aprovada el 2014, per definir de nou l'accés de gossos a les platges. Segons l'Ajuntament, això es farà perquè s'han detectat «discrepàncies en la temporada que es permet l'accés d'animals a la platja», i també per la presència d'una au protegida, el corriol camanegre, que nidifica a la zona.

L'actual ordenança permet l'accés de gossos a les platges de Cunit durant la temporada baixa, entre el mes de novembre i la Setmana Santa. Ho poden fer deslligats tret dels que són potencialment perillosos, que ho han de fet lligats i amb morrió. Però la nidificació i cria del corriol obliga, segons l'Ajuntament, a fer calendaris diferenciats entre les diferents platges del municipi.

Consulta ciutadana a través d'Internet

Des de l'equip de govern s'ha impulsat una consulta ciutadana per recollir aportacions sobre aquest assumpte. La consulta s'ha iniciat aquest dimarts 18 de febrer i es mantindrà oberta fins al 2 de març. Per a prendre-hi part cal omplir un formulari que es pot trobar a la pàgina web de l'Ajuntament de Cunit. A la mateixa pàgina es pot consultar la memòria mitjançant la qual s'impulsa aquesta iniciativa, així com l'actual ordenança.

Reforç policial als socorristes

Les modificacions també se centren en un altre aspecte, com és el de «reforçar el paper dels socorristes en la prevenció i vigilància de les platges de Cunit», sobretot en situacions de bandera vermella. Aquesta ha estat una petició formulada pel tècnic de Protecció Civil, en la qual es demana reforçar la figura dels socorristes mitjançant la policia local en situacions de bandera vermella. El consistori remarca que, els últims anys, s'ha constatat un augment de «l'incompliment de les normes de bany, sobretot en dies de bandera vermella i en zones de risc en espigons», que comporten «situacions de perill tant pels usuaris de les platges com pel personal adscrit al servei de salvament».