Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Presenten una audioguia per a Cal Bofill, a Torredembarra

L'acte es farà aquest dissabte, a les dotze del migdia

Una imatge d'arxiu de l'edifici de Cal Bofill, situat a primera línia de mar a la Torre.
Una imatge d'arxiu de l'edifici de Cal Bofill, situat a primera línia de mar a la Torre. | BaixGaiàDiari.cat

 

Aquest dissabte, 17 de novembre, es presentarà l'audioguia de Cal Bofill.  Serà en un acte que es durà a terme al mateix edifici, situat a l'extrem nord del passeig marítim de Torredembarra, a partir de les dotze del migdia. Amb aquest nou element, l'Ajuntament de la Torre pretén recalcar la importància de Cal Bofill com a edifici noucentista i donar-ne a conèixer la història, sovint desconeguda per bona part dels torrencs i els visitants de la vila. La iniciativa se suma a la senyalització informativa que s'ha fet recentment de l'edifici i també de 24 punts d'interès històric més arreu del terme municipal.

 

Es presenta l'audioguia de Cal Bofill

La presentació del guió dinàmic de Cal Bofill, prevista per aquest dissabte a partir de les dotze del migdia, és la culminació d'un procés que es va endegar ja fa gairebé un any i sis mesos. Va ser el mes de juny de 2017 quan, des de la Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de la Torre —les dependències de la qual estan situades, precisament, en aquest edifici— es va endegar un procés participatiu per recuperar la memòria local al voltant de Cal Bofill. Ho va fer de la mà de l'ONG GEPEC. La campanya servia per recuperar records, vivències i anècdotes de Cal Bofill amb una consulta oberta als veïns i veïnes del barri de Baix a Mar.

En aquest sentit, han estat claus els testimonis d'Iris Figuerola i Maria Colom, dues veïnes del barri. Als seus testimonis s'hi va sumar informació administrativa aportada per part de l'Ajuntament. A partir d'aquí, es va redactar un guió de l’audioguia  seguint patrons estàndard internacionals de lectura fàcil. Raquel Martínez, coordinadora d'Ona la Torre, i Maria Pérez, col·laboradora del GEPEC, hi han posat la veu en català, castellà i anglès. Jordi Pellicer, tècnic d'Ona la Torre, s'ha encarregat dels efectes sonors i del muntatge final.

El resultat de totes aquestes feines es podrà comprovar, doncs, aquest dissabte 17 de novembre a partir de les dotze del migdia al mateix edifici de Cal Bofill, que vol cobrar ara un paper destacat en la història noucentista de la Torre.