Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Policia Nacional

Els àudios que relaten l'«infern» viscut per policies nacionals a Barcelona

Defineixen els aldarulls com l'autèntica «guerra» i descriuen la greu situació que han viscut

Policia Nacional
Agents de la Policia Nacional durant una de les càrregues | Catalunya Diari

Si feia uns dies eren els policies nacionals i guàrdies civils gallecs els qui explicaven la difícil situació viscuda a Catalunya, ara la 'Cadena SER' ha tingut accés a uns àudios de WhatsApp d'uns altres agents nacionals que descriuen l'«infern» que han patit. 

Concretament, alguns dels àudios d'aquests policies que han estat destinats a Catalunya arran de la sentència del procés català, defineixen els aldarulls de Barcelona com l'autèntica «guerra» i descriuen la greu situació que han viscut.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Destaquen la presència de fogueres i l'armament que duien els violents

«Hem estat cinc hores rebent hòsties a Via Laietana fins a plaça Catalunya i tenim cinc ferits, però no són molt greus. La veritat és que nosaltres no hem sortit mal parats per tot el que hem rebut. Era un infern, jo no havia vist res així en la meva vida», explica un dels agents.

Tanmateix, en uns altres àudios es pot escoltar com relaten que: «Hi havia fogueres, ens han llençat una bombona d'heli, portaven dues motoserres però els hi hem tret.... increïble. Hem disparat, jo almenys 150 cartutxos, 100 pilotes, 20-30 pots. Increïble, no havia vist això en la meva vida».

«La vergonya més gran de la història d'Espanya», expliquen

En la mateixa línia, s'han pogut recuperar declaracions de policies que han estat en la primera línia dels aldarulls d'una llarga i dura setmana per Barcelona. «Porto aquí des de les cinc del matí i li han donat molts pals, el més gran del món a la policia, i nosaltres estem a 300 metres i no ens han deixat entrar. Gràcies a Déu no has estat aquí i no has vist la vergonya més gran de la història d'Espanya».

Finalment, la realitat que han patit els agents de primera mà els ha portat a dir que la situació a Catalunya era com «la guerra». «No us imagineu el que hi ha aquí, és la puta guerra. Ens han atacat amb tot», conclouen.

També et poden interessar...