Descobreixen retribucions irregulars de més de mig milió d'euros al Circuit de Montmeló

Una auditoria ha identificat irregularitats en salaris, contractes o entrades tot i que té pèrdues de 10 milions d'euros l'any | La Generalitat rescata el circuit anualment a càrrec dels Pressupostos Públics

Una auditoria descobreix retribucions irregulars de més de mig milió d'euros al Circuit de Montmeló| Cedida

Més de mig milió d'euros en complements retributius considerats irregulars. Segons ha avançat 'EL MUNDO', una auditoria sobre la gestió del Circuit de Montmeló el 2017 ha identificat diverses irregularitats econòmiques en diversos aspectes, com el pagament de complements retributius fora de la norma, la falta de control en l'adjudicació de contractes menors o l'aprovació de dietes que estan prohibides per la llei. També s'han identificat problemes en la gestió de venda i control d'entrades.

La Generalitat salva el Circuit de Montmeló amb diner públic

Aquests pagaments, fora de tot conveni, es van abonar amb normalitat tot i que el circuit compta amb pèrdues de 10 milions d'euros l'any. Segons informa 'EL MUNDO', en els últims quatre exercicis, entre 2015 i 2018, aquestes pèrdues superaven els 36,4 milions de dèficit. La Generalitat de Catalunya, màxima accionista del Circuit de Montmeló, cada any duu a terme el seu rescat a càrrec dels Pressupostos Públics.

El més sorprenent són les retribucions complementàries, tenint en compte que es tracta d'una empresa que registra pèrdues contínuament. En total, l'any 2017, es van invertir 528.300 euros en aspectes com «ajudes als estudis», «assegurances mèdiques privades», «complements per combustible» i, el que més pressupost acumula, un «plus voluntari», sobre el que els auditors no han volgut donar detalls. Segons l'informe de l'auditoria, «cap d'ells respon a conceptes inclosos en el conveni de l'aplicació» i, per tant, no tenen aval legal.

Durant l'any investigat es van dur a terme contractes de més d'un milió d'euros en total   | cedida

 

Una falta de control intern

Una altra irregularitat es troba en l'elaboració de contractes amb diverses empreses. En total, durant l'any investigat, es van dur a terme set contractes de més d'un milió d'euros en total. Tot i això, no és possible conèixer la totalitat de contractes menors o el grau de compliment d'aquests per «falta de control intern». D'altra banda, els òrgans que decideixen a qui s'adjudiquen els contractes, també manquen de valor: «La Mesa no ha estat construïda de manera vàlida en cap dels expedients revisats».

Segons una portaveu del Circuit de Montmeló, la majoria d'aspectes que reflecteix l'informe «ja han estat revisats i corregits l'any 2018 i durant l'any 2019 se segueixen revisant els que estan pendents». Tot i això, la portaveu no va poder especificar si aquestes millores afecten, en concret, a les retribucions irregulars. Altres propietaris, com el RACC (14,4%) o l'Ajuntament de Montmeló (7,2%) es van negar a valorar l'auditoria.


Comentaris

envia el comentari