Segueixen augmentant els casos de coronavirus en un focus a Euskadi

Es comptabilitzen dos nous morts per la pandèmia, 21 nous contagis per PCR i 71 per test ràpid
Un metge amb un equip protector complet s'ajusta una coberta facial al seu company en el primer hospital especialitzat per a casos d'coronavirus al nord de Síria
Els casos en el focus de l'hospital basc no deixen de pujar. | EP

El focus de contagi per la covid-19 localitzat a l'hospital de Basurto, a Biscaia, ascendeix a 37 persones infectades, cinc més que ahir. Dels malalts, 14 són professionals, 12 pacients i onze són visites o contactes estrets que han donat positiu. Els responsables d'Osakidetza han practicat a l'hospital bilbaí un total de 2.218 proves PCR (1.780 a professionals, 217 a pacients i 221 a visites o contactes estrets), de les quals, a banda dels 37 positius, la resta de les proves han donat negatiu.

Pendents de la situació a l'Hospital de Basurto

Amb tot, però, l'àrea de parts de l'Hospital de Basurto, que havia estat clausurada després de detectar un cas positiu de coronavirus en una dona, reobrirà aquest dissabte després de no haver-se identificat més casos en pacients ni professionals, segons ha confirmat la consellera de Salut de Govern Basc, Nekane Murga.

En la seva compareixença habitual per informar de les últimes dades de la pandèmia, la consellera basca de Salut, Nekane Murga, ha assenyalat que no hi ha variacions en la situació de l'Hospital Universitari Llaurava-Txagorritxu. És a dir, encara hi ha 7 positius (tres pacients, un professional i tres visites o contactes estrets).

Un altre possible rebrot a un hospital guipuscoà

D'altra banda, els nous positius confirmats aquest passat divendres mitjançant PCR són 21: tres a Àlaba, nou a Biscaia i nou a Guipúscoa, mentre els casos detectats per 'test ràpid' són 71. Aquesta prova mesura la immunitat adquirida o els anticossos generats per una persona i poden indicar una infecció passada. Fins aquest dissabte s'han produït 1.589 morts per la pandèmia del coronavirus, dos d'ells registres nous en el dia d'ahir.

Alhora, també s'investiga un possible rebrot de coronavirus a l'hospital Aita Menni de la localitat d'Arrasate, a Guipúscoa, després que s'hagin detectat quatre positius per la covid-19 a diversos professionals de l'àrea d'administració.