Un dels boxs de l'UCI de l'hospital Santa Caterina de Salt amb un pacient ingressat per coronavirus

L'avís de 3 hospitals de Catalunya per la Covid-19: «Tenim un 37% més d'ingressats»

En els darrers set dies han patit 17 noves defuncions relacionades amb el coronavirus

El Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf ha anunciat aquest dilluns que els tres centres hospitalaris que el formen han patit un augment destacat de les hospitalitzacions i defuncions derivades de la covid-19 en els darrers set dies. Segons l'ens sanitari, que agrupa l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes, l'Hospital Sant Antoni Abad de Vilanova i la Geltrú i l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès (a Vilafranca del Penedès), en l'última setmana hi ha hagut 17 defuncions relacionades amb el coronavirus. D'aquesta manera, la xifra de total de morts que hi ha hagut als tres hospitals del consorci des de l'inici de la pandèmia s'eleva fins a 176.

A més d'aquest augment en les defuncions, també s'ha reportat un increment dels ingressos hospitalaris als tres centres del Consorci de l'Alt Penedès i el Garraf. En els darrers set dies han crescut un 37%, tenint un total de 137 casos. Actualment hi ha 104 pacients a l'Hospital Sant Camil i a l'Hospital Sant Antoni Abat, mentre 33 són a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, a Vilafranca del Penedès. Des de l'inici de la pandèmia, en aquests tres centres hi ha hagut 979 altes, 19 d'elles durant l'última setmana.

Cap de setmana negre a tot l'estat

Aquesta tendència no només es viu a l'Alt Penedès i al Garraf. Aquest dilluns, el govern espanyol ha fet públiques les dades del darrer cap de setmana a escala estatal i les xifres no podien ser pitjors: s'ha viscut el pitjor cap de setmana des de l'inici de la pandèmia. El Ministeri de Sanitat ha informat de 84.287 nous positius per covid-19, un fet que deixa la xifra global de contagis a l'estat espanyol en 2.336.451 casos confirmats. El número de víctimes mortals per coronavirus s'ha incrementat en 455 persones i ja són 53.769 els morts per la pandèmia a Espanya.