rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Augmenten un 2% les matriculacions de màster a la universitat Rey Juan Carlos

També han incrementat un 3% les matriculacions en els estudis de grau
Imatge dels tres polítics implicats en els escàndols dels màsters | Cedida

 

Després que el cas dels màsters manipulats hagi trastocat la política espanyola, provocant la dimissió d’una ministra i la presidenta d’una comunitat autònoma, sembla que la universitat implicada no està patint cap efecte negatiu. El nombre de matriculats en els màsters de la universitat Rey Juan Carlos de Madrid ha augmentat un 2% aquest curs respecte a l'any 2017.  

 

La universitat madrilenya sembla que no ha vist danyada la seva imatge entre els joves doncs segons ha confirmat, en declaracions a 'Rac1', el seu vicerector de Planificació i Estrategia, Andrés Martínez, també han tingut un increment d'un 3% en els alumnes de grau. Martínez ha afirmat que tenen més alumnes tot i «l'increment de la nota de tall a la universitat i a la majoria de titulacions».   

 

L’escàndol els està passant factura

El que sí que s'estaria veient afectat per les irregularitats en l'Institut de Dret Públic de la Universitat és el prestigi de tota la universitat, tot i que només és en aquest institut on s'han detectat tractes de favors a certs alumnes. El vicerector de la Universitat Juan Carlos ha afirmat: «Els 2.000 professors que treballen a la nostra universitat, la seva immensa majoria, fan la feina magníficament. És veritat que tots aquests casos ens fan mal i taquen el nostre prestigi».

 

Imatge de la universitat Rey Juan Carlos | Twitter

 

Un cas que va començar amb Cifuentes i que encara no ha acabat

L'expresidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes va ser la primera política espanyola que es va veure salpicada per les irregularitats trobades en els màsters d'aquesta universitat. Cifuentes va ser acusada d'haver aprovat el màster sense haver anat a classe i es va detectar que les actes del seu treball final estaven manipulades. 

 

Les següents víctimes del cas van ser el president del PP espanyol, Pablo Casado i l'exministra de Sanitat, Carmen Montón. A tots dos, se'ls ha acusat també de rebre un tracte de favor per part de la Universitat i d'haver aprovat el màster irregularment. Cifuentes i Montón van dimitir a causa d'aquestes acusacions, mentre que Casado espera una possible imputació del Tribunal Suprem.