Furgó dels Mossos d'Esquadra

Alarma a la Mina per l'augment del tràfic i consum de drogues

Els Mossos lamenten que la situació s'està «descontrolant»

En les últimes setmanes, diverses operacions dels Mossos d'Esquadra en territori Barcelonès han acabat amb desenes de detinguts i més de 50 quilograms de droga requisats, a més d'armes i centenars de milers d'euros. Ara, els agents del cos encarregats de les operacions que han treballat al barri de la Mina (Sant Adrià del Besòs), denuncien a 'La Razón' que la «situació s'ha descontrolat».

Unes declaracions que fan en referència al tràfic i al consum de drogues que relacionen amb èpoques anteriors, que van ser  seguides de relativa «calma»,  fins ara. Les mateixes fonts asseguren que «tot està superdescontrolat», de fet, l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs destaca que en un barri on viuen 14.000 persones es troben, al dia, fins a 93 xeringues usades.

Els Mossos d'Esquadra denuncien que  el poder dels clans que gestionen la droga al barri ha crescut i que és molt complicat arribar a una solució: «Existeix un gran dèficit d'efectius  policials a la Mina», asseguren les mateixes fonts al mitjà citat. «Si hi ha greus problemes, el que fa la Generalitat és posar 'parxes'», com per exemple quan la BRIMO va ocupar temporalment els carrers del barri.

Impunitat per al clan

El sindicat denuncia la  impunitat amb la qual el clan de la droga, format en majoria per gent d'ètnia gitana —sempre segons el mitjà en qüestió—, actua, i el fet que acaben sent un imant per delinqüents i lladres. «Necessitem més mitjans», asseguren els agents, «hem demanat diverses vegades més agents dels Mossos, perquè es tracta d'una emergència social» sentenciava fa uns mesos Joan Callau, alcalde del municipi.

El nou auge de consum d'heroïna podria ser a causa de les recents batudes i desarticulacions de clans i narcopisos al Raval i en altres zones de Barcelona, que haurien fet que tant consumidors com traficants canviessin la seva ubicació. Una situació molt difícil de controlar, ja que les mateixes fonts lamenten que hi ha persones que han estat detingudes en fins a 50 ocasions, però que segueixen al carrer.

Les dades que arrien des del Consistori són alarmants, i és que segons 'La Razón',  l'única narcosala que hi ha a Sant Adrià del Besòs atén més persones que les vuit que té tota Barcelona. 

També et pot interessar...