Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Oficina de Turisme de Valls.

Les visites a la nova Oficina de Turisme de Valls han augmentat un 30% durant aquest estiu

Fa aproximadament sis mesos que es van estrenar les noves instal·lacions, més properes al nucli històric. L’Oficina aposta per la promoció de la ciutat fora de Catalunya, la qual cosa comença a donar els seus fruits

Oficina de Turisme de Valls.
Oficina de Turisme de Valls. | Júlia Giribets

 

L’entrada de la nova Oficina de Turisme descriu què és Valls en imatges: calçots, castells, cultura popular i patrimoni.  O com a mínim descriu tot allò que hauria de saber un visitant sobre la ciutat. Grans plafons amb colors cridaners que es veuen des del carrer, són l’esquer perfecte per a entrar-hi.

Fa mig any que l’Oficina de Turisme de Valls va canviar d’emplaçament però, sobretot, de fesomia. Tot i trobar-se en el mateix carrer que abans (el carrer de la Cort), la nova ubicació la situa més a prop del nucli antic i de reclams turístics com el futur Museu Casteller.

Les seves instal·lacions són més modernes, més atractives i visibles i l’Oficina és una de les més grans que hi ha per la zona. Sis mesos després de l’entrada en funcionament del nou equipament el balanç és molt positiu, ja que s’ha copsat un augment dels visitants.

En els mesos d’estiu (juny, juliol i agost) «les visites a l’Oficina s’han incrementat un 30% respecte del mateix període de 2018», explica la tècnica, Olga Garcia. Això es tradueix en 2.143 visitants. 

Augment del turisme francès

Si s’ha de destacar alguna procedència on s’ha notat un augment significatiu de visitants, aquesta és la francesa. De fet, l’Oficina de Turisme de Valls treballa des de fa 5 anys amb un operador turístic que porta turistes francesos jubilats a la capital de l’Alt Camp i que cada cop va més en augment. «És gent que ara es decanta per visitar la costa catalana en detriment d’altres països», explica l’Olga.

Oficina de Turisme de Valls.
Visitants a l'Oficina de Turisme de Valls. | Júlia Giribets
 

Aquest fet fa que passin per Valls entre 3.000 i 5.000 visitants francesos a l’any.  Tot i això, també s’ha notat un increment en el turisme familiar procedent de França. Curiosament, molts d’aquests visitants, decideixen passejar per Valls els dimecres, atrets pel mercat al carrer.

Tot i això, el principal perfil de turista que s'interessa per l'Oficina de Turisme de Valls segueix  essent l'estatal, seguit pel francès i després per procedències d'altres països d'Europa.  L'equipament també rep consultes de visitants americans o asiàtics, però la xifra és molt baixa en comparació amb els europeus, segons dades facilitades per l'Oficina. 

La promoció del patrimoni vallenc, peça clau

Des de fa uns anys l’Oficina de Turisme de Valls treballa per donar a conèixer el patrimoni vallenc (material i immaterial) més enllà de les fronteres de Catalunya  per tal d’atraure més turisme. «Hi ha llocs on es desconeix que el calçot i els castells són de Valls», afirma la tècnica.

És per això que s’ha augmentat la presència  en fires turístiques fora del territori català per tal de fer una promoció contínua i recollir aquests fruits a mitjà termini.

Oficina de Turisme de Valls.
Entrada de l'Oficina de Turisme de Valls. | Júlia Giribets

L’allotjament és l’assignatura pendent

Si bé és cert que Valls rep un nombre considerable de visitants durant l’any, la gran majoria s’allotja en destinacions de costa. Tot i que molts turistes prefereixen la platja i després moure’s per altres poblacions del territori, a Valls tampoc troben un gran ventall d’establiments hotelers per allotjar-se, sobretot pel que fa al centre de la ciutat. «Fa anys hi havia apartaments turístics i hostals que ara no hi són», explica la tècnica.  «Si hi hagués més ventall d’allotjaments, hi hauria més ventall de turistes».

Pel que fa als restaurants, des de l’Associació de Restauradors es treballa des de fa un temps per oferir calçotades al centre de la ciutat, la qual cosa ja és una realitat, sense que els visitants hagin de desplaçar-se als afores i puguin gaudir del plat típic de Valls en el mateix cor del municipi i així fer que es quedin a passar el dia en el nucli.

Oficina de Turisme de Valls.
Interior de l'Oficina de Turisme de Valls. | Júlia Giribets

El Museu Casteller, un atractiu per als creuers

Amb la propera obertura del Museu Casteller, Valls tindrà un valor afegit per oferir als visitants. Això, i l’arribada de creuers al Port de Tarragona, que ja funciona des de fa un temps, pot esdevenir un tàndem interessant per al turisme que ve del mar. De fet, segons explica l’Olga, «ja estem fent trobades amb operadors turístics per oferir el Museu Casteller, únic al món, com a possible destinació en les excursions dels creuers».