Pugen a 1.062 els grups escolars confinats per un positiu de coronavirus

Hi ha 2.186 casos confirmats i 23.667 persones en quarantena

Imatge d'arxiu d'una aula
Pugen a 1.062 els grups escolars confinats per un positiu de coronavirus | Pixabay

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de la Covid-19 és de 1.062, 140 més que els declarats dissabte, segons les dades actualitzades del Departament d'Educació. En total, als centres educatius s'han detectat 2.186 positius, 394 més que en el darrer balanç. Del total, 1.948 entre l'alumnat, 228 entre docents i personal administratiu i 10 en personal extern.

Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 23.667 (+3.269): 21.966 alumnes, 1.469 docents i personal d'administració i 232 personal extern. Per al moment, continuen tancades quatre llars d'infants, dues a Barcelona, una a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i una a Almenar (Segrià).

A més, l'Institut Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar té 23 grups tancats d'ESO i batxillerat. Tot i això, els cicles formatius de l'escola de teixits continuen amb l'activitat presencial, i per això no es considera que l'institut està tancat.

Entre aquest dilluns i dimarts es faran les proves PCR al centre, i la reobertura està prevista pel dia 5, perquè és quan acaba la quarantena dels primers grups que van quedar confinats. Divendres es va decidir tancar tot un edifici perquè s'estaven disparant els casos, han explicat a l'Agència Catalana de Notícies fonts municipals.

L'OMS confirma que el coronavirus té un origen natural

L'origen del virus que ha provocat la pandèmia de la Covid-19 ha estat objecte de debat des de fa mesos. Algunes teories de la conspiració, alimentades per alguns governants com Donald Trump, assenyalaven que el coronavirus havia sorgit d'un laboratori xinès. És per això que s'han produït diverses investigacions que, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), han revelat que el virus que provoca la Covid-19 és d'origen natural.

Així ho ha anunciat el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, que ha assegurat que «el virus ha ocorregut de manera natural. Totes les publicacions que hem vist apunten al fet que és una cosa que s'ha generat de manera natural». Aquestes conclusions s'han fet públiques en el marc de la petició que va fer l'organisme la setmana passada, en què instava els països a lluitar contra la desinformació i els discursos negacionistes.


Comentaris

envia el comentari