Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mans d'un nen dibuixant sobre un paper

Augmenten els grups escolars confinats i les persones aïllades a Catalunya

Educació informa de vuit centres tancats, i més de 4.200 positius en els últims deu dies
Mans d'un nen dibuixant sobre un paper
Els grups escolars confinats i les persones en quarantena augmenten, segons Educació | PIXABAY

Els grups escolars confinats per covid-19 són 1.901, segons dades del Departament d'Educació. Representen el 2,64% del total. Hi ha 46.335 persones confinades, 2.207 més que en el darrer balanç: 43.952 alumnes (+2.108), 2.255 docents i personal d'administració i serveis (+94) i 128 de personal extern. (+5). Els positius acumulats són 48.303, 462 més que en el balanç anterior.

Es registren 4.201 positius als centres educatius en els darrers deu dies. Pel que fa als centres tancats n'hi ha vuit, els mateixos que en el darrer balanç. Són a la Conca de Barberà (1), el Barcelonès (2), Osona (1), Vallès Occidental (1), Noguera (1), Garraf (1) i Baix Penedès (1). Representen el 0,16% del total.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Els vuit centres tancats són l'Escola Bressol de Sarral (Conca de Barberà); el centre 'Corazón de Jesús' de Barcelona i l'escola bressol 'Pam i Pipa' de Badalona (Barcelonès); la llar d'infants municipal 'El Cargol' a Sant Boi de Lluçanès (Osona); el centre 'El Picarol Blau' a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental); l'escola Les Ventoses, de la ZER El Sió, a Preixens (Noguera); la llar d'infants 'El Trenet Tutut' a Cubelles (Garraf) i la llar d’infants de Banyeres del Penedès.

 

Nou brot a Catalunya amb 56 positius i 2 defuncions

Els brots a les residències catalanes no deixen d'augmentar. En aquest cas, n'ha sorgit un a la residència Els Arcs de Figueres, on 40 dels 67 residents que hi ha al centre s'han contagiat i 16 dels 64 treballadors, també. En total, el balanç és de 56 contagis i dues persones mortes.

El primer cas d'aquesta residència es va detectar el 7 de gener, just després de Nadal. Tot i que es van activar totes les mesures de control, com sectoritzar la residència, l'endemà es coneixia un altre positiu, que també era d'un treballador. En aquell moment es va posar en marxa un cribratge que va detectar quatre usuaris afectats a la primera planta del centre.

Després d'aquests sis primers positius, els casos van anar augmentant i es van veure afectades les altres dues plantes del centre i dos treballadors més, que van donar positiu en el test tot i ser asimtomàtics. Des de la detecció del brot, els casos a la residència Els Arcs van anar augmentant en comptagotes fins a arribar a la situació actual.

Per tal de controlar el brot, Salut preveu realitzar durant aquesta setmana tests serològics als primers residents positius i, així, poder determinar el seu estat immunològic i valorar la possibilitat de començar el procés de desaïllament. Altres mesures que s'aplicaran per controlar la situació és la realització de proves PCR a 17 usuaris negatius i l'avançament de les previsions de vacunació: en els pròxims dies se subministrarà la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 entre els residents que fins ara no s'han vist afectats pel brot.