El degoteig de vides en una altra residència catalana posa Salut contra les cordes

La residència de gent gran i salut mental Els Josepets ha de lamentar set defuncions des de desembre

Imatge de les mans d'una persona de la tercera edat
Tres persones més han mort per Covid a la residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú | Pixabay

Des de dimarts han mort tres persones més pel brot de covid-19 a la residència de gent gran i salut mental Els Josepets de Vilanova i la Geltrú. Des de l'inici dels contagis al centre, a finals de desembre, hi ha hagut set defuncions d'interns positius de coronavirus, els quals prèviament havien estat traslladats a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes.

Pel que fa al nombre de contagis actual, aquest ha anat a la baixa. Segons dades facilitades per l'Ajuntament, ara hi ha 34 residents positius -2 menys que dimarts- i 16 treballadors -1 menys-. El consistori, responsable del centre, apunta que aquesta setmana s'estan fent tests serològics a les persones que van passar la covid-19 durant la primera onada per constatar si són immunes.

També s'han fet test d’antígens i PCR als treballadors de la residència propis i externs -cuina, neteja i bugaderia-. Els protocols inclouen un cribratge de tot el personal amb PCR i amb test d'antígens en setmanes alternes. Pel que fa a l'equip de treballadors, finalment s'han incorporat 10 persones de reforç per suplir les baixes per covid-19 que hi ha a la plantilla.

Brot amb una vintena de persones a un col·legi de Pla de l’Estany

Una vintena de persones han donat positiu en un brot a una escola de Pla de l’Estany, tots ells professors, alumnes i personal de neteja. L’escola és la Bora Gran de Serinyà i els primers casos van començar a detectar-se la setmana passada. En aquests moments, el centre té quatre grups de classe confinats (en dos dels quals s'han detectat positius per covid-19). La majoria dels infectats són asimptomàtics i la resta evolucionen sense complicacions, tal com ha informat l’Ajuntament en un comunicat. El consistori explica que s'està treballant de manera coordinada amb la Generalitat per «evitar noves cadenes de transmissió».«Quan es va confirmar el primer cas positiu, de seguida es va activar el protocol establert per evitar la propagació del virus i es va confinar el grup sencer», afirma el consistori. Així, i després de procedir a realitzar una gran quantitat de PCR per determinar el descontrol dels positius, s’han confirmat una vintena de persones infectades entre alumnes, docents i personal de neteja. Tot i això, l’Ajuntament ha volgut recalcar que cap d’ells –ara per ara- es troba en gravetat, ja que afirmen que la majoria d’ells són asimptomàtics i els que presenten simptomatologia «avancen favorablement».
 


Comentaris

envia el comentari