Imatge d'arxiu d'una aula

Augmenten notablement els grups escolars confinats i les persones aïllades a Catalunya

En total, Educació té constància d'un total de vuit centres completament tancats, una setmana després de la tornada a classe

Els grups escolars confinats per covid-19 són 2.165, 322 més que en el darrer balanç, segons les dades del Departament d'Educació. Representen el 3,01% del total. Hi ha 52.981 persones confinades, 7.469 més que en el darrer balanç: 50.263 alumnes (+7.113), 2.560 docents i personal d'administració i serveis (+331) i 158 de personal extern (+25). Els positius acumulats són 40.858, 668 més que en el balanç anterior.

Es registren 4.220 positius als centres educatius els darrers deu dies. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha vuit, un més que en el darrer balanç, al Barcelonès (1), el Bages (1), l'Alt Empordà (1), el Vallès Occidental (2), El Maresme (1), l'Urgell (1) i la Vall d'Aran (1).

Catalunya compta vuit centres tancats per la Covid-19

Els vuit centres tancats són el Centre d'Educació Especial Guru a Barcelona; l'Escola Coll de Gossem – ZER Tres Branques a Castellfollit del Boix (Bages); la Llar d'Infants de Camallera a Saus, Camallera i Llampaies (Alt Empordà); la Llar d'infants El Cucut d'Ullastrell (Vallès Occidental); la llar d'infants privada Little Ducky de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental); l'Escola Espígol – Zer Riu Ondara de Tornabous (Urgell); l'Escola Sant Martí - ZER Val d'Aran i l'Escola Bressol Municipal Marinada a Cabrera de Mar (Maresme).

Els sindicats educatius lamenten les poques mesures de seguretat

Per la seva banda, els sindicats educatius i les associacions de famílies han lamentat aquest dimarts «falta de planificació» de la Conselleria d'Educació de la Generalitat en les primeres setmanes del segon trimestre lectiu, en relació amb la ventilació de les aules per a mitigar els contagis per Covid-19, ja que han coincidit amb els dies més freds de l'hivern fins ara.

El secretari general de CC.OO. Educació, Manel Pulido, ha reconegut a Europa Press que el confort tèrmic «no és tan dolent» amb les últimes instruccions del departament, que impliquen fer ventilacions totals de 10 minuts durant els descansos i escalfar les aules durant almenys una hora abans que arribin els alumnes.

Pulido, no obstant això, ha reclamat mètodes de ventilació mecànica complementaris, per a garantir una bona renovació de l'aire, i ha defensat que «s'hauria d'haver aprofitat la situació per a fer canvis necessaris a les aules, però no hi ha hagut voluntat política», finalment, ha demanat més interlocució amb la Conselleria sobre aquestes qüestions.

Des d'Aspepc·Spc, el seu secretari general, Xavier Massó, ha considerat que la ventilació actual és «insuficient» i, alhora, ha destacat que no es poden obrir les finestres de bat a bat, donada la climatologia.