Pere Aragonès i Quim Torra

Augmenten les subvencions als mitjans en català

La Generalitat ha anunciat que s'incrementen les ajudes per fomentar l'ús del català

La Generalitat ha anunciat que augmentarà les subvencions per a les televisions i ràdios en català o aranès de titularitat privada. Mitjançant el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya s'ha publicat que s'amplia la dotació de la convocatòria per la concessió de subvencions a mitjans en aquestes dues llengües. 

El Govern ha decretat un augment de les subvencions

L'executiu ha incrementat la dotació pressupostària de les subvencions a entitats sense ànim de lucre i a organitzacions professionals del sector de la comunicació, que siguin «iniciatives que contribueixin al foment del periodisme i a l'enfortiment de l'espai català de comunicació». La subvenció a entitats que promoguin projectes periodístics en català  ha augmentat en 50.000 euros  i queda fixada en un límit d'1,45 milions d'euros.

En la subvenció destinada a les televisions privades hi ha hagut un creixement de 50.000 euros, quedant així un total de 665.000 euros. Pel que fa a les ajudes a emissores de ràdio, tant en català com en aranès, de titularitat privada hi ha hagut un increment de 25.000 euros, sent una  inversió final de 729.000 euros. Encara no s'han apujat les subvencions a mitjans digitals ni en paper, que reben 2,15 i 4,1 milions,  respectivament.

També et pot interessar...