Situació crítica la que viu Austràlia des de fa mesos amb temperatures extremes, incendis històrics i una greu sequera que està trasbalsant i molt el medi ambient i els ecosistemes de la zona. La darrera notícia és d’aquelles que no deixen indiferent a ningú, i és que el govern del país ha decidit sacrificar a prop de 10.000 camells salvatges per culpa de la greu sequera, ja que els animals lluiten entre ells i les comunitats del desert estan en perill a causa d’aquesta situació.
Els pobles aborígens de la reserva de Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) «es veuen incapaços de gestionar la magnitud del nombre de camells que es congreguen (al voltant de les fonts d'aigua) en condicions de sequera», informa en un comunicat el Ministeri de l'Ambient i de l'Aigua de l'estat d'Austràlia del Sud.
La manera amb què es mataran els camells
Un grup de franctiradors seran els encarregats de dur a terme la matança dels prop de 10.000 camells des d’helicòpters durant cinc dies, segons expliquen les autoritats. Els trets es dispararan principalment quan els animals estiguin a les zones on veuen aigua, ja que és el moment en què estan més junts i concentrats.
La sequera està provocant que els camells acudeixin morts de ser a les fonts d’aigua de les poblacions aborígens de la zona, cosa que fa que estiguin més agressius i es barallin entre ells. A més, molts acaben morint mentre intenten beure, amb cadàvers que arriben a contaminar les aigües i les zones culturals que són vitals i molt freqüentades per aquestes comunitats aborígens, posant-les en greu perill.
Segons el portal 'camelscan', a Austràlia hi ha fins a 1,2 milions de camells salvatges, la població es duplica cada 9 anys, habiten una extensió de 3,3 milions de quilòmetres quadrats i provoquen uns danys econòmics anuals d'uns 10 milions de dòlars australians. No és la primera vegada que se sacrifiquen milers d'animals salvatges a la zona per implicar un perill.