L’autobús sense conductor circularà demà per Terrassa

Ja està tot a punt perquè l’ÈRICA, que és el nom que rep aquest vehicle autònom, faci el seu primer viatge pel Parc de Vallparadís dins el marc de la Setmana de la Mobilitat 2018
Imatge d'una usuària accedint al bus autònom Èrica el 7 de setembre de 2018, en l'inici de la gira de la prova pilot a Sant Cugat | CatalunyaDiari.cat

 

El futur ja ha arribat a Catalunya. Durant la tarda de demà, tots els habitants i turistes de Terrassa podran gaudir de la inauguració d’ÈRICA, un dels primers autobusos sense conductor que circularà per terres catalanes. Aquesta serà l’activitat principal de la Setmana de la Mobilitat d’enguany, on el vehicle autònom circularà per un tram del Parc de Vallparadís de la ciutat.

 

Així les coses, tots aquells que ho desitgin podran viatjar entre el 14 i 18 de setembre amb aquest minibús totalment elèctric, que té capacitat per a 12 persones, està climatitzat i és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. L’objectiu de la iniciativa, que s’engloba en el lema ‘Combina i mou-te!’, pretén promoure tots aquells hàbits de mobilitat més segurs i saludables, entre els quals es troben aquest tipus de vehicles.

 

L’ÈRICA realitzarà el seu primer viatge demà a les 13 hores

El passat mes de juliol, des de ‘CatalunyaDiari.cat’ ens fèiem ressò de les proves pilot que es durien a terme per diverses ciutats catalanes, per tal d’incorporar els busos sense conductor. Amb tot, s’esperava que la iniciativa arranqués durant la tardor. El divendres 7 de setembre, però, ja es coneixen dates i ciutats més concretes, i saltava a la llum la rapidesa que han obtingut els avenços en aquest camp.

 

Ara, el gran dia ja és a punt d’arribar, i el viatge inaugural de l’ÈRICA es produirà demà a les 13 hores, fent un recorregut que s’iniciarà i s’acabarà davant l’Estació FGC Vallparadís Universitat, localitzada al Parc que rep el mateix nom. D’aquesta manera, la capital del Vallès Occidental s’uneix a la Gira Catalana del Bus Autònom, en la que hi participen altres municipis com Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Girona, Reus, El Vendrell, Martorell i Vic.

 

Un autobús que circularà a uns 8 km/h

I per què l’han batejat amb el nom d’ÈRICA? Perquè és la paraula resultant d’unir les inicials d’elèctric, revolucionari, intel·ligent, compartit i amable. I és que malgrat que el vehicle no portarà conductor, comptarà amb tot tipus de sensors i processadors que ajudaran a augmentar la seguretat del vehicle, a més de la presència d’operadors tècnics que serviran per resoldre qualsevol incidència. Està previst que el bus faci uns 300 metres de trajecte per cada sentit, dins el tram de l’Horta dels Frares del Parc anomenat anteriorment.

 

El comboi circularà a uns 8 km/h, i només durà a terme les parades d’inici i final de trajecte. La seva inauguració comptarà amb la presència del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i també amb el vicepresident de l’AMTU, Jaume Mauri, i el director general d’AVANZA, Valentín Alonso, que atendran als mitjans que ho desitgin.