L'Automobile Barcelona celebra amb l'edició d'aquest cap de setmana el seu centenari

La fira s'ha ampliat a 150.000 metres quadrats i comptarà amb una 'App' i una tarifa familiar
La fira de l'Automòbil de Barcelona compleix 100 anys | Cedida

 

El saló Automobile Barcelona celebra a partir d'aquest cap de setmana la seva quarantena edició i ho fa de manera especial per commemorar 100 anys d'història. El saló se celebrarà entre l'11 i el 19 de maig a Fira de Barcelona, reunirà per primera vegada tots els grups d'automoció i comptarà amb la presència de 45 marques, un 50% més respecte a l'edició anterior, sent una de les xifres més elevades de la història. 

 

Els visitants podran conèixer les darreres novetats del mercat -hi haurà 42 primícies-, provar els vehicles i experimentar amb la conducció autònoma. A més, per commemorar el centenari es podrà visitar l'espectacle audiovisual 'Génesis' que fa un viatge interactiu i immersiu pels 100 anys d'història de l'automòbil, Barcelona i la seva transformació. 

 

Aquesta edició compta amb un seguit de novetats | Twitter (@automobilebcn)

 

La fira tindrà tres eixos

La fira, que s'ha ampliat a 150.000 metres quadrats, oferirà «traslladar-se en el temps per viatjar al futur i al passat». El president del saló, Enrique Lacalle, ha assenyalat que «som la història d'un miracle. Un saló que ha sobreviscut a dues guerres i a la crisi econòmica més gran i que segueix allí, viu, fort, actual. Ha sabut innovar i ha buscat referents internacionals». És per això que s'estructurarà en tres grans eixos: el MotorShow, la Connected Street i el RoadTO100.

 

El primer acollirà les novetats de les 45 marques presents, el segon permetrà als visitants experimentar i viure tecnologies com la conducció autònoma o descobrir el PAL-V, un vehicle capaç de convertir-se en helicòpter. José Miguel García, director del saló, ha destacat que els visitants podran testar diferents nivells com per exemple sentir què passa si un vehicle tomba, com funciona la frenada d'emergència i com va un vehicle sense conductor «per primera vegada al país».

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

 

El tercer eix, el RoadTO100 és el que engloba les activitats del centenari, incloent-hi l'espectacle 'Génesis' i una exposició de cotxes emblemàtics de l'últim segle amb un total de 26 vehicles. Entre d'altres, es podrà veure el Ford T, el Rolls Royce Silver Ghost,el jeep Willys, l'Aston Martin DB5 de James Bond o el Ferrarri Testarrossa. La inauguració tindrà lloc aquest divendres i comptarà amb la participació del rei Felip VI, participació que ha destacat Lacalle, ja que ha dit que això no passava des del primer saló, quan el va inaugurar Alfons XIII.

 

El director del saló, Enrique Lacalle, assegura que la fira tindrà molts visitants | Cedida

 

Estrena 'App' i tarifa familiar

Una de les novetats d'aquesta edició és la creació d'una 'app' que permetrà als visitants portar la seva entrada al mòbil i planificar la seva visita, sabent quines marques i models trobaran. A més, s'ha creat una tarifa familiar de 35 euros perquè puguin visitar el saló dos adults i un màxim de tres nens –l'entrada individual és de 10 euros-. 

 

Lacalle ha destacat que el Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona «està a l'ADN» de la ciutat i ha assegurat que tothom recorda haver-lo visitat en algun moment de la seva vida. A més, ha manifestat la importància del sector de l'automòbil que ha recordat que suposa prop d'un 10% del PIB de l'Estat. A més, ha demanat no «demonitzar» el dièsel i ha apuntat a la necessitat de renovar el parc automobilístic, que ha reconegut que és molt antic i que té conseqüències en la contaminació i la sinistralitat.