Una persona preparant una de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca amb un vial a les mans

L'autòpsia apunta que la vacuna no té relació amb la mort de la professora de Marbella

El 'Diario Sur' assegura que, ara com ara, no s'han trobat indicis de trombosi

L'autòpsia realitzada Pilar González Bres, la professora de Marbella que va morir després de vacunar-se amb AstraZeneca, apunta que la causa de la defunció no va ser el vaccí, segons publica 'Diario Sur'. En concret, els primers exàmens indiquen que la dona tindria una predisposició a patir un accident cerebrovascular i que hauria patit un aneurisma, el trencament d'un vas sanguini al cervell. En els estudis preliminars, però, no s'han detectat indicis de trombosi, tot i que encara falten alguns exàmens. Sanitat estudia aquest cas i dos altres possibles casos de reacció adversa a la vacuna.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Després de la defunció de Pilar González, 15 dies després de rebre la vacuna d'AstraZeneca, la seva família va sol·licitar que se es realitzés una autòpsia per tal de determinar si el vaccí havia provocat la mort. La demanda de la família va ser recollida pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Marbella, localitat on residia i treballava la dona, que va ordenar que es dugués a terme l'examen per a aclarir la causa del decés. Així mateix, també s'han obert diligències prèvies per la denúncia que va presentar el marit de la mestra.

La necròpsia, que es va realitzar aquest dijous a l'Hospital Costa del Sol del municipi malagueny, ha revelat, de manera preliminar, que no hi ha connexió entre la mort de la dona i el vaccí que li van administrar.

Tres visites a urgències

Pilar González Bres va morir dimarts passat, 16 de març, a l'Hospital Quirón de Marbella, després d'haver visitat urgències fins a tres vegades per malestar general després de l'administració de la vacuna. La primera visita a urgències va ser el 4 de març, poques hores després d'haver rebut la immunització, però va rebre l'alta després que els metges determinessin que podia tractar-se d'una reacció a la injecció.

Malgrat que continuava patint mal cefalees i febre, la docent es va reincorporar al seu lloc de treball com a professora de matemàtiques a l'IES Guadalpín, fins que el passat dissabte, dia 13, va tornar a visitar urgències. Tot i que no presentava signes neurològics, el doctor que la va atendre va fer-li un TAC, que no va revelar cap patologia, motiu pel qual va ser donada d'alta.

El malestar de la professora andalusa no va remetre i l'endemà va tornar a l'hospital, on van repetir el TAC que, aquest cop, va revelar que patia una hemorràgia cerebral. Davant això, dilluns va ser intervinguda quirúrgicament per a drenar la sang del cap, descobrint-se durant l'operació que patia un edema que no es va poder revertir, provocant la seva mort aquest dimarts.