La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, CNMC, ha autoritzat en primera fase l’adquisició d’una gran participació de l’empresa catalana de caves Codorniu per part del fons d’inversió nord-americà Carlyle. D’aquesta manera Codorniu aprofita una «clara oportunitat» per internacionalitzar-se.
Fa uns quatre mesos, concretament a finals de juny, el grup català Codorniu, que és propietat de la històrica família Raventós, va firmar un acord amb l’empresa nord-americana Carlyle en el qual s’especificava que els venien entre el 55 i el 60% de les accions de l’empresa. El 100% de la companyia, d'altra banda, està valorada en 390 milions d’euros.
La presidenta del grup Codorniu, Mar Raventós, es va mostrar molt satisfeta en assegurar que l'acord «permetrà impulsar la internacionalització, a més de consolidar i donar continuïtat a l’estratègia del grup centrat en la construcció de marques de valor i prestigi».
Que el fons d’inversió nord-americà Carlyle s’incorpori a la companyia catalana, segons Raventós, és una «clara oportunitat» perquè el grup català Codorniu Raventós continuï el seu camí endavant amb uns resultats cada cop més favorables. ,
La idea que manté el fons Carlyle és que les diverses famílies dels Raventóscontinuïn tenint representació en el consell administratiu del grup Codorniu, però sempre mantenint la seva posició com a accionistes minoritaris. A més, el seu objectiu és aconseguir que la marca es converteixi en un referent de cava a Europa i duplicar la seva facturació fins als 400 milions d’euros.
Finalment, després que el passat 13 de setembre entrés en el regulador la notificació, la CNMC presidida per José María Marín Quemada ha donat llum verda en primera fase a l’expedient de l’operació de compra de Codorniu per part del fons nord-americà Carlyle.
Més notícies: