Avantatges i inconvenients de tornar amb una antiga parella

Reprendre una relació que es va acabar amb algú del passat pot tenir coses bones i dolentes

Te explicamos lo mejor y lo peor de volver con tu ex.
Descobreix quins avantatges i quins inconvenients té el fet de tornar amb una antiga parella | Ioana Casapu/Unsplash

 

Des d'una òptica objectiva, t'expliquem els punts més avantatjosos i més negatius de tornar a reprendre una relació amb algú del passat. Encara que aquella relació acabés bé, sempre s'han de valorar determinats aspectes abans de tornar-s'hi a posar, i no fem referència als missatges que es poden enviar durant una nit de festa i alcohol i que després fan que ens en penedim, sinó a un veritable començament nou.

Es pot tornar amb una antiga parella?

Cada relació és un món, i sempre hi ha determinades raons de pes que poden fer-nos decantar cap al sí o cap al no en aquest sentit. Així doncs, ens volem centrar en aspectes que són objectius per mirar d'analitzar les coses bones i dolentes que pot tenir el fet de reprendre una antiga relació.

Els 4 inconvenients que presenta el fet de tornar a començar una antiga relació 

En primer lloc, observarem els principals inconvenients que té aquesta situació.

1. Res no tornarà a ser com abans

Les papallones a la panxa i la màgia dels inicis de la vostra relació ja no tornaran. Si no es fa res per evitar-ho, es tornarà a caure en la rutina més fàcilment i en els errors que es van cometre en un passat. S'ha de vigilar molt amb la comoditat que impliquen les coses conegudes.

2. És possible que apareguin alguns prejudicis

És possible que la teva família o les teves amistats hagin dit alguna cosa que ara estigui instal·lada en el teu subconscient però que, en qualsevol instant, pugui emergir.

3. Renuncies a les novetats

Les novetats normalment et fan descobrir coses sobre tu fins ara desconegudes, i fan que estiguis en moviment constant. És important que no es confongui la necessitat que es té de tornar amb algú del passat amb la por de les coses desconegudes que són tota una novetat per a nosaltres.

4. La caiguda serà molt més forta

Es tracta més d'un senyal d'alerta que no pas d'una amenaça. Els cercles de l'amor-odi poden originar discussions més importants que us faran mal a tots dos i, per això, cal que es deixin de banda les batusses del passat. 

Els 4 avantatges que presenta el fet de tornar a començar una antiga relació 

Si es tenen en compte aquests punts positius de reprendre una antiga relació, podria ser que t'adonessis que no sempre té raó la resposta que sembla més òbvia.

1. Es tracta d'algú conegut

Quan s'inicia una relació nova, tot és sempre molt bonic. Ara bé, si tornes amb una antiga parella t'estalviaràs el procés que sempre ens condueix a anar descobrint més i més coses sobre l'altre fins que en trobem que no ens acaben d'agradar. En el cas que durant la teva etapa soltera t'hagis adonat que les virtuts que té són més importants que no pas els seus defectes, pot ser interessant tornar-ho a intentar.

2. No cal fer cap presentació

Tot i que no et caldrà presentar aquella persona a ningú, després d'haver acabat la relació i d'haver-vos reconciliat posteriorment caldrà retrobar-se amb el seu cercle més proper, tornar a veure els seus familiars i amics en un ambient que pot resultar tens. En aquest sentit, és important que observis cap a quina direcció tendeix a inclinar-se la balança.

3. No serà necessari que tractis la seva antiga parella

Cal admetre, tot i que la gelosia sempre és una cosa dolenta, que tornar amb la teva antiga parella farà que no t'hagis d'enfrontar a aquell individu que va formar part del seu passat i que pot aparèixer en els moments i llocs més inoportuns.

4. Podràs fer una valoració dels errors comesos

És cert que l'ésser humà és l'únic animal que existeix que és capaç d'entrebancar-se amb la mateixa pedra més d'una vegada, així com l'únic que té una gran capacitat a l'hora d'extreure lliçons dels errors que ha comès. Sempre que es puguin solucionar els errors comesos, detectar-los pot ser molt útil per tal que aquesta vegada el vaixell avanci en la bona direcció.

Les 4 recomanacions que has de tenir en compte abans de tornar amb una antiga parella

Tornar a començar una antiga relació que es va acabar en un passat és una cosa que no s'ha de decidir sense haver-la pensat bé. Per aquesta raó, és important que també facis una valoració d'aquestes recomanacions abans de decidir fer un pas que podria ser en fals.

1. Observa si es tracta d'una dependència de tipus emocional

Parlem de dependència emocional quan ens referim a una necessitat de submissió cap a l'altre que no podem reprimir. Fins i tot, pot tractar-se d'un problema de tipus patològic que ens impossibiliti les relacions personals si no comptem amb l'aprovació o la presència de la persona en qüestió. És possible que hagis de pensar menys en aquella persona del teu passat i que hagis de donar-te més importància a tu.

Volver con tu ex puede generar más dependencia emocional.
El fet de tornar amb aquella persona del passat podria originar més dependència a nivell emocional | Unsplash

 

2. Sospesa si la necessitat és més aviat passatgera

Més que a les necessitats de tipus sexual que pugui haver-hi, ens referim a la por de la solitud. Sovint pensem que la nostra antiga parella pot ajudar-nos a sortir fàcilment d'aquesta situació que pot resultar incòmoda a nivell social, i això podria fer que adoptem decisions poc meditades i poc encertades.

3. Valora quin és el moment vital de la teva antiga parella

Tot i que penses que és la persona de la teva vida, t'has de preguntar si tu també ho ets per a ella o per a ell. Encara que et faci mal, és possible que ja no tinguis aquell paper tan rellevant que un cop vas tenir a la seva vida, cosa que demostra que és el moment de tancar aquest capítol.

4. Mira d'evitar contactar-hi i deixa que la cosa descansi

No és gens recomanable trobar-te amb aquella persona de manera recurrent després de la ruptura. De fet, les persones que pateixen dependència emocional podrien acabar entrant dins d'una tendència autodestructiva que faci que mai no es puguin recuperar del tot. És millor que s'eviti contactar amb aquell individu del passat i deixar que reposi tot allò que hi vas viure per tal que puguis veure les coses des d'un altre angle.


Comentaris

envia el comentari