Dues avaries d'Endesa deixen 1.000 barcelonins sense llum

Dues avaries independents del servei d'Endesa deixen prop de 1.000 usuaris sense llum a Barcelona. La companyia espera resoldre la incidència en les properes hores.

Imatge d'arxiu d'una subestació d'Endesa.
Imatge d'arxiu d'una subestació d'Endesa. | cedida

Prop d'un miler d'usuaris a la zona sud de l'Eixample de Barcelona s'han quedat sense llum a causa de dues avaries independents del servei d'Endesa. La companyia elèctrica assegura que es tracta d'un problema que es resoldrà al més aviat possible i que al llarg de les pròximes hores es restablirà el servei.

Malgrat això, fa unes dotze hores que els veïns de l'Eixample —uns 800 abonats de la zona sud— no disposen d'electricitat. A la primera incidència s'hi ha sumat una segona afecta també 200 veïns de la capital barcelonina i que han hagut de suportar aquesta nit calorosa sense aire condicionat.

Dues avaries deixen uns 1.000 abonats sense llum

Fonts de la companyia elèctrica han declarat que la principal incidència està localitzada a la zona de Diagonal 350, on una desconnexió de dos centres de transformació ha provocat talls de subministrament elèctric. Aquestes instal·lacions, però, se situen en edificis privats, i Endesa ha intentat localitzar sense èxit als propietaris.

No és habitual que les instal·lacions se situen en propietats privades, ja que aquestes han d'estar en una zona de fàcil accés per tal que els tècnics hi puguin treballar. Resulta que un dels transformadors que s'ha de reiniciar està ubicat en un convent. Si no aconsegueixen accedir, prendran mesures alternatives.

Onada de calor a Catalunya

Al llarg de les últimes hores, el 061 ha rebut més de 100 trucades relacionades amb la intensa calor d'aquest inici d'agost. Tant és així que aquest divendres les altes temperatures van provocar la mort d'un sense sostre a Barcelona. La víctima va ser traslladada a l'Hospital Clínic de Barcelona, però els serveis sanitaris no van poder fer res per salvar la seva vida.

En aquest sentit, es manté l'alerta Procicat per l'onada de calor que afecta el conjunt de territori català. Aquest dissabte s'han arribat a màximes de 40 graus a totes les comarques, a excepció de les del Pirineu. Es recomana evitar sortir al carrer a les hores de més sol i hidratarse freqüentment.


Comentaris

envia el comentari