Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb cafè preparant-se i al costat mà amb bitllets

Si tens una cafetera a casa, avisen de tota la llum que gastes sense adonar-te'n

Coneix detalladament la despesa real d'una cafetera elèctrica

Tots sabem que hi ha certs aparells que fem servir rutinàriament a casa nostra que consumeixen una quantitat d'electricitat notable. Amb tot, la nevera, el rentaplats, la televisió o la rentadora són alguns dels aparells que gasten més. I altres que no estan en aquest nivell de despesa, i sobre un parlarem a continuació.

Estem parlant de la cafetera elèctrica. Aparell el qual les seves dades de despesa d'electricitat no haurien de fer que et pensis molt el fet de canviar de cafetera per pagar menys a la factura al final de mes. I és que pots estalviar-te alguna cosa segons compres una o altra, però no serà un estalvi gens destacable.

Així que, per conèixer quant gasta aquest tipus d'aparell rutinari, has de posar el focus en la potència. El més freqüent és que variï aquesta entre els 700 W i 1000 W, però sempre cal tenir en compte cada model. La veritat és que amb el pas dels anys s'han anat fent cafeteres més eficients i, fins i tot, algunes poden baixar dels 500 W.

Descobreix quant gastes d'electricitat quan fas servir una cafetera elèctrica

Això sí, com a exemple, per a aquest article farem una simulació amb una cafetera que gasti uns 700 W. Així que estigues molt atent als següents consells que t'oferirem.

Una cafetera triga uns set minuts a preparar el cafè. I quant a la despesa d'energia, si el quilowatt et costa 0,15 €, el seu consum estaria al voltant dels 82 W. Estem parlant de 0,01 euros cada vegada que prepares el cafè.

Cafetera automàtica Magnifica de la marca DeLonghi que venen a Lidl
Gasta menys electricitat del que penses una cafetera elèctrica | Lidl

Fent els càlculs a final de mes, aquest cost pot suposar 0,30 €. A més, és recomanable fer ús d'un endoll intel·ligent per saber quant gastes amb la teva cafetera. Es tracta d'un endoll més que vàlid i que pots conèixer en temps real quant està gastant i en un interval de temps determinat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

El consum d'electricitat d'una cafetera elèctrica és menys del que penses

Per exemple, un dels preferits és Shelly Plug S. Estem parlant d'un endoll que ve amb una web d'administració on es pot apreciar tot l'historial de consum, a més de la potència en temps real. I com a gran avantatge, es pot integrar a la domòtica del nostre habitatge a través de Home Assistant.

El seu preu és de 25 € i, tot i que pugui semblar una mica car, acaba compensant. A més a més, és compatible amb Amazon Alexa i Google Home, ja que es pot programar el dispositiu i no cal connectar-se a la xarxa per emprendre tot tipus de paràmetres.

Muntatge amb diferents tipus de grans de cafè de fons i en primer pla un got amb cafè líquid
No t'espantis perquè la despesa de llum cada vegada que fas cafè no és massa elevada | Kerdkanno, Shahrizam

Parlant de com podem estalviar en els electrodomèstics que posseïm a casa nostra i fem servir cada dia, sempre és útil acudir als electrodomèstics de baix consum. Així, si ens fixem a la cafetera elèctrica, hem d'emprendre aquesta mateixa filosofia.

Per exemple, actualment hi ha cafeteres que requereixen menys recursos per poder escalfar. Alhora, es poden connectar a la Wi-Fi i tindrem més confort per programar quan vulguem que comenci la cafetera a treballar.

El cas és que tot i que la cafetera elèctrica produeix una despesa, no és l'electrodomèstic que més gasta dels quals poses a casa teva. A més, has de pensar que quan faràs cafè no patiràs una despesa excessiva quant a electricitat.

Però ja saps que sempre cal fixar-se en el model, perquè segons ell mateix variarà aquest consum més del que penses. Per tant, amb aquests consells, segur que et quedes més tranquil en saber que una cafetera elèctrica no gasta tant com altres aparells que uses diàriament a casa teva.