Imagen de archivo de un hombre paseando a varios perros

Important avís dels veterinaris: així s'han de rentar les mascotes per no contagiar-te el coronavirus

Són unes senzilles passes que ajuden a frenar l'expansió de la malaltia

La comunitat científica ja ha manifestat l'absència d'evidències que demostrin que els animals domèstics puguin ser transmissors de Covid-19, però si han recalcat que poden ser portadors passius de partícules virals.

Això vol dir que quan passegem a les nostres mascotes també poden ser susceptibles, com ho som nosaltres, de  portar partícules virals en els collarets, corretges o fins i tot en les seves pròpies potes.

D'aquesta manera, els veterinaris i propietaris de mascotes en general han realitzat nombroses aportacions de com mantenir una correctahigiene dels  nostres gossos cada vegada que tornem amb ells de la via pública.

Les recomanacions dels veterinaris

No obstant això, algunes actuacions no són per a res encertades i des de l'Ordre Francesa de Veterinaris adverteixen l'ús inadequat de certs productes com els detergents  o els  hidrogels. Alerten que aquests productes poden produir irritacions  a les mucoses i  reaccions cutànies, com cremades a les potes.

«És suficient amb rentar-los les potes amb aigua amb sabó o xampú per a gossos, que és un gest bàsic d'higiene que hauríem de practicar sempre», assenyalava Christine Debove, de l'Ordre de Veterinaris.

La neteja dels estris de les mascotes si és important que les realitzem de manera adequada amb  productes de desinfecció com el lleixiu. Cada vegada que tornem a la llar després de passejar a la nostra mascota hem de polvoritzar la corretja, el collaret i l'estoig de les bossetes que fem servir per recollir les seves necessitats.

A més és recomanable que els propietaris ens rentem les mans sovint després de jugar amb ells i evitar els contactes molt propers.