URGENT

📈 La pandèmia segueix retrocedint a Catalunya amb una baixada de tots els indicadors

URGENT

🚔 Els Mossos desarticulen un grup «violent i organitzat» implicat en els greus aldarulls

L'avís que acaba de fer Fernando Simón sobre l'aixecament de restriccions a Espanya

Imatge d'arxiu de Fernando Simón, director del CCAES, durant una roda de premsa
Imatge d'arxiu de Fernando Simón, director del CCAES, durant una roda de premsa | Europa Press

Nou gerro d'aigua freda a qui preveia un gran relaxament de les mesures restrictives per frenar la pandèmia del coronavirus. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries de l'estat, Fernando Simón, ha alertat que, malgrat la lleugera millora d'alguns indicadors, seria un error confiar-se i aixecar algunes de les restriccions imposades actualment.

Simón ha recordat que, malgrat que hi hagi «set comunitats autònomes per sota dels 250 casos per 100.000 habitants», aquesta xifra continua sent «una dada molt dolenta». Per això, ha afegit que «algunes mesures es poden relaxar d'alguna manera, però això no vol dir que es pugui fer a totes».

A més, també ha recordat que la pressió hospitalària continua sent molt alta, tot i el lleuger descens que marquen els indicadors en els últims dies. Per Simón, «són xifres molt elevades que no ens permeten pensar en suavitzar més del compte les mesures, ja que partiríem d'un nivell de pressió hospitalària excessiu».

Descarten limitar la mobilitat dels ciutadans del Regne Unit

D'altra banda, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha volgut descartar la limitació de la mobilitat als ciutadans del Regne Unit que arriben a Espanya. En la roda de premsa d'aquesta tarda, Fernando Simón ha assegurat que té «poc sentit» imposar una quarantena a les persones que arribin de terres britàniques perquè la variant d'aquell país ja fa temps que és a Espanya. A més, ha recordat que els malalts per aquesta soca del virus ja representen entre el 20 i el 25% dels diagnosticats.

Diferent és la situació dels viatgers procedents de Brasi i Sud-àfrica, que és un detectat les altres dues variants de la Covid-19. Aquest dimecres, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va firmar una ordre ministerial que estableix una quarantena obligatòria per a tots els passatges dels vols procedents d'aquests dos països. L'objectiu d'aquesta mesura és evitar la propagació d'aquestes dues soques a Espanya. 

Aquest dijous, la ministra Darias ha informat en la compareixença a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats que, a hores d'ara, ja s'han notificat 613 casos de la variant britànica a tot l'estat. Aquesta dada representa el 20% dels positius detectats en els últims dies. A més, també s'han pogut detectar tres casos de contagi de la soca brasilera i set de la sud-africana. 

Petit repunt de les defuncions

Després del descens significatiu de la xifra de morts diàries que es va comunicar ahir, avui aquest indicador ha patit un lleuger repunt. Ahir es van notificar 337 defuncions, mentre que avui el número puja a 388. Tot i això, continuen sent dades molt inferiors a les 530 morts anunciades dimarts passat. En l'última setmana, hi ha hagut 1.168 morts per coronavirus a Espanya, que eleva a 66.704 el nombre total de defuncions per la Covid-19 a tot l'estat des de l'inici de la pandèmia


Comentaris

envia el comentari