Foto de l'interior d'un cotxe.

Avisen de l'engany en què no has de caure si estàs conduint: et volen robar

Has de tenir molta cura

Quan estem al volant del nostre cotxe hem de cuidar complir les normes i evitar comportaments inadequats. Però també hem d'estar molt atents per no caure a l'engany que han ideat els delinqüents. Es tracta d'una estratègia per aturar-nos i així robar-nos sense vergonya.

Les autoritats ja han alertat d'aquesta 'trampa' per evitar que més persones hi continuïn caient. T'expliquem en què consisteix tot seguit.

Una suposada avaria, la clau per al robatori

La Guàrdia Civil és la que de manera recent ha volgut avisar els ciutadans d'un tipus de robatori que s'està produint a la carretera. Bàsicament consisteix que els lladres s'aturen al voral d'una via amb el cotxe fingint haver patit una avaria.

En el moment que divisen l'arribada d'un vehicle on són, us demanen ajuda. Amb això el que pretenen és que qui hi viatgi s'abaixi amb la intenció de donar-los un cop de mà. En aquell instant és quan un dels delinqüents, aprofita el gest d'aquell per introduir-se al seu automòbil i robar-li la bossa, la cartera, el mòbil...

Foto de dona al volant amb mòbil
Un dels lladres aprofita la situació per entrar al cotxe de la víctima i robar | GETTY IMAGES

La Benemèrita, per evitar que hi hagi més víctimes per l'esmentada 'trampa', ha avisat públicament la ciutadania. Així, ha pujat a Twitter una publicació on diu: «Observes que hi ha un vehicle al voral que suposadament està avariat. I els seus ocupants demanen ajuda».

«Si no ho veus clar, desconfia i avisa el 062. Alguns delinqüents simulen avaries».

Un altre engany a la carretera davant el qual cal estar alerta

Tot i que aquesta estratègia esmentada sembla que és la que estan usant ara més els lladres, cal saber que no és l'única. N'hi ha una altra de molt habitual que també has de tenir present perquè no hi caiguis. És una argúcia que es basa també en una avaria, però aquí qui la pateix aparentment és la víctima.

En aquest cas, els lladres 'tiren l'ull' a un cotxe que circula per la mateixa via que ells. Tot seguit, l'alerten, mitjançant els llums per exemple, que té una avaria. La persona 'avisada' s'atura així que pot per veure què li passa al seu automòbil i els delinqüents també ho fan per 'ajudar-la'.

Un dels criminals baixa del seu vehicle amb la intenció de mostrar a la víctima l'avaria que li ha indicat. L'entreté explicant-li que té un problema amb els llums, amb el tub d'escapament o amb les rodes, tant se val. Mentrestant, el company de l'anterior accedeix al cotxe que han aconseguit que s'aturi per sostreure-li tot allò que tingui de valor a l'interior.

Cotxe
Els lladres avisen les víctimes d'una suposada avaria dels vehicles | Getty Images

Aquest engany cal establir que té les seves variants, ja que els lladres no paren d'enginyar-se noves maneres de cometre els seus delictes. Un exemple és que també seguint aquesta mateixa tàctica solen actuar en estacions de serveis o fins i tot a àrees de descans. Llocs on adverteixen les víctimes que passa alguna cosa als seus vehicles, perquè així es preocupin i mentre puguin robar-los el que tenen al vehicle.

Per evitar patir aquests enganys, les autoritats aconsellen als conductors que si algú els alerta que el cotxe està avariat, prenguin precaucions. Entre aquestes, aturar-s'hi en un lloc il·luminat i concorregut. Així mateix, exposen que sempre cal baixar-se d'aquell portant a sobre tot allò que es tingui de valor perquè no pugui ser sostret.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!