Imatge de la borrasca Isaack.

Avisos per nevades aquesta tarda i ruixats a pràcticament tot Catalunya

Aigua i neu per aquesta tarda a les 42 comarques catalanes

Com ho anaven dient aquests dies aquest dijous estarà passat per aigua en gairebé tot el territori català. Després d'aproximadament deu dies de temperatures i clima primaveral, aquest dijous, vint-i-tres de febrer, enfilem un final de setmana on baixaran les temperatures i vindrà la neu i el fred. Per aquesta tarda de dijous s'esperen ruixats en bona part de les comarques catalanes i no es descarta alguna nevada a la zona nord de Catalunya.

Aquesta tarda tocarà agafar els paraigües, les botes i l'impermeable si no volem mullar-nos i passar tot el cap de setmana al llit. Les previsions del Meteocat indiquen precipitacions en pràcticament totes les comarques catalanes, sense excepció. El cel durant bona part del dia estarà cobert i tapat, un indicador de la pluja que s'aproxima.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP:Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Aigua en les 42 comarques catalanes

Fins a final del vespre s'esperen precipitacions disperses i de caràcter feble, tot i que localment moderada, en bona part del territori. A la zona del litoral i prelitoral nord no se n'espera tot i que podria canviar la tendència en les pròximes hores. Al Pirineu i Prepirineu de Lleida s'espera que aquests ruixats siguin continuats i extensos.

Imatge del Meteocat del temps per aquest dijous vint-i-tres de febrer
Imatge del Meteocat del temps per aquest dijous vint-i-tres de febrer | Meteocat

La pluja ja ha entrat de bon matí per les comarques de Ponent i s'anirà estenent per tot el territori català al llarg de la tarda. Localment, les precipitacions poden anar acompanyades de tempesta i no es descarta calamarsa. Al llarg del dia es poden acumular quantitats entre minses i poc abundants en general, a excepció del Pirineu i Prepirineu on podrien arribar a ser molt abundants.

Activada l'alerta per neu

Pel que fa a la cota de neu se situarà entorn els 1.600 metres fins a última hora del vespre. A partir d'aquí podria caure fins als 1.000 i 1.200 metres a Lleida i superior a la resta del territori. En la zona del Pirineu, per sobre dels 1.400 metres és probable que s'acumulin més de 20 centímetres de neu.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat una Situació Meteorològica de Perill per previsió de nevades en les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran. De la mateixa manera, Protecció Civil ha activat el Pla Neucat en aquestes comarques, segons ha informat a través de les seves xarxes socials.

«Protecció Civil manté en prealerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades a partir de dijous a la tarda-vespre Porteu el vehicle preparat amb cadenes si us heu de moure per aquestes comarques», informava en el seu perfil de Twitter.

Les temperatures mínimes i màximes aniran a la baixa en els pròxims dies, si bé aquest descens serà localment acusat. Els valors mínims en els termòmetres es donaran al final de la jornada.