Nou AVE ‘low cost’ de Renfe entre Barcelona i Madrid

El servei es dirà AVLO, segons ha anunciat el ministre de Foment en funcions Ábalos

Tren AVLO, el nou AVE 'low cost'
José Luís Ábalos, ministre de Foment en funcions, ha presentat l'AVLO, el nou AVE 'low cost' | Renfe

El nou servei de l'AVE 'low cost' entre Barcelona i Madrid començarà a operar el 6 d'abril del 2020, segons ha anunciat aquest dimecres el ministre de Foment en funcions, José Luís Ábalos.

AVLO, l’AVE ‘low cost’

El nou tren es dirà AVLO i permetrà viatjar entre la capital catalana i l'espanyola a preus més competitius. L'anunci s'ha fet en el marc de la liberalització del servei ferroviari, que s'ha de completar a finals de l'any que ve, i que implicarà que, per primera vegada, Renfe tingui competència. Així, a partir de finals del 2020, Renfe tindrà com a rivals en l'alta velocitat la francesa SNCF i Air Nostrum, de la mà de Trenitalia.

El ministre Ábalos ha descrit el nou servei AVLO com una «fita» que permetrà que l'alta velocitat «ja no sigui un producte només enfocat a viatges de negocis, sinó que s'obri a famílies, joves i altres col·lectius que l'utilitzaven de forma molt ocasional». Tindrà un 20% més de places i retiraran la cafeteria i la classe preferent.

  

El ministeri de Foment assegura que els serveis de ferrocarrils estan assolint «màxims històrics», amb 511 milions de viatgers a Renfe en l'últim any, 22 milions dels quals de l'alta velocitat. «Els serveis es configuraran perquè tinguin un preu reduït sense perdre les seves característiques de velocitat, puntualitat i seguretat», ha afirmat Ábalos.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari