Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Isabel Díaz Ayuso mig somrient i mirant cap a un costat

Ayuso ofereix Madrid per acollir els nens i nenes que vulguin estudiar en castellà

La presidenta de la Comunitat de Madrid vol acollir les famílies que, segons opina, estan veient vetat el seu «dret constitucional» d'estudiar en castellà

El cas de l'escola de Canet de Mar i la sentència que obliga un grup de P5 a fer les classes en castellà segueix aixecant polseguera. Després que la família protagonista del centre de Canet de Mar trenqués el silenci i enviés una carta a l'Assemblea per una Escola Bilingüe on assegurava no voler-se convertir en un element mediàtic, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha volgut dir la seva.

Isabel Díaz Ayuso va fer referència al cas de Canet de Mar durant una presentació d'un pla d'inclemències hivernals. Ayuso va assegurar allí que lamenta «profundament» que s'estigui negant a molts els nens el que considera que és un dret constitucional, és a dir, rebre l'ensenyament en castellà.

És per això que va oferir un pla a les famílies que viuen a Catalunya, València, Balears, Navarra o el País Basc i que volen que els seus fills rebin un ensenyament en castellà. Díaz Ayuso va oferir Madrid perquè els nens i nenes estudiïn al 100% en castellà.

La proposta de la presidenta de la Comunitat de Madrid consisteix a realitzar intercanvis. Díaz Ayuso va assegurar que amb la Llei Mestra de la Llibertat Educativa de Madrid els nens i nenes poden fer aquests intercanvis educatius i seguir estudiant «en l'idioma que volen».

Així i tot, Isabel Díaz Ayuso va assegurar que aquesta no és «la solució» que voldria perquè significaria «donar ales als independentistes perquè el que volen és que aquests alumnes se'n vagin». La presidenta, però, va voler deixar clar que aquesta mesura és perquè aquestes famílies sàpiguen que «la Comunitat de Madrid és amb vosaltres». 

«Jo el que vull és que qualsevol nen que sigui acusat perquè vol estudiar en espanyol sàpiga que pot ser acollit per escoles de la Comunitat de Madrid».