Els encants de Bagergue, l'únic poble català entre els més bonics d'Espanya

Tot i les transformacions dels darrers anys, manté el seu encant de poble de muntanya, amb cases de pedra, teulades de pissarra i balcons de fusta

Imatge d'un dels carrers del poble de Bagergue, a la Vall d'Aran

La crisi provocada per la pandèmia de coronavirus ha afectat, de manera important, al sector turístic. El Govern preveu la reactivació del sector durant els mesos d'estiu i ha preparat una estratègia enfocada als mercats emissors de proximitat, com el català, la resta del mercat espanyol, el francès i, en menor mesura, a Països Baixos, Alemanya i el nord d'Itàlia.

En l'àmbit del turisme, un dels reclams són les certificacions de qualitat, entre les que podríem destacar la de Pobles més Bonics d'Espanya. A Catalunya, l'únic municipi que disposa d'aquest distintiu és Bagergue, situat a 1.419 metres d'altitud, sent el poble habitat més alt de la Vall d'Aran, a la província de Lleida. Tot i les transformacions patides en els darrers anys, manté el seu encant de poble de muntanya, amb cases de pedra, teulades de pissarra i balcons de fusta.

Els encants d'un poble de muntanya

Aquest petit poble aranès va rebre aquest segell a principis d'aquest 2020, quan va entrar al selecte club que formen prop de municipis de l'Estat espanyol. No és l'única certificació amb què compta Bagergue, que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, concretament el seu nucli antic, i compta amb el segell 4 Flors d'Honor del moviment Viles Florides.

Imatge del poble de Bagergue, un dels pobles més bonics d'Espanya

Entre els edificis més rellevants del poble, cal destacar l’església parroquial de Sant Feliu, d’origen romànic; l'Eth Carreu, un museu etnològic privat amb 2.500 objectes antics relacionats amb la vida quotidiana de la Vall d'Aran; i l’ermita de Santa Margarida, que cada 20 de juliol és punt final de la romeria del mateix nom.

Els hiverns tenen neu abundant, durant la primavera les flors cobreixen els prats, l'estiu omple de vida les muntanyes, mentre que a la tardor esclata un festival de colors que omple tots els espais d'aquest indret de la Vall d'Aran. Totes les èpoques de l'any tenen el seu encant a Bagergue, que espera amb delit el final de la crisi sanitària per poder obrir les seves portes als visitants.


Comentaris

envia el comentari