Bagergue és el primer poble català reconegut com a un dels més bonics d'Espanya

És la població més alta de la Val d'Aran i un dels onze nous municipis de la xarxa

Vista aèria de Bagergue, a la Val d'Aran
Vista aèria de Bagergue, a la Val d'Aran | CatalunyaDiari.cat

Perdre's per la Val d'Aran és un dels autèntics plaers a complir en aquestes festes. Quelcom que ja saben a Bagergue, a la Val d'Aran, considerat un dels Pobles més Bonics d'Espanya, després de la seva certificació el gener passat a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid. Aquest petit poble aranès és el més alt de la Val d'Aran, situat a 1419 metres d'altitud. Bagergue és una de les onze noves poblacions que han passat enguany a formar part d'aquesta xarxa, que ja compta amb 79 pobles.

Una jornada plena d'activitats i actes

L'acte de proclamació va començar al migdia a l'Església de Sant Fèlix amb la benvinguda i presentació del president de l'EMD de Bagergue, Marc Tarrau, i el president de l'Associació de Pobles més Bonics d'Espanya, Francisco Mestre. També hi va assistir la vicesíndica d'Aran, Maria Vergés, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, l'alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, i la directora de Museus de la Val d'Aran, Carla del Valle, entre d'altres.

Un dels carrers de Bagergue, a la Val d'Aran
Un dels carrers de Bagergue, a la Val d'Aran | LleidaDiari.cat

 

En acabar els actes a l'interior de l'església, hi va haver una mostra de danses tradicionals araneses, una visita per la Ruta dels Espais Florits i es va procedir a destapar el cartell que fa oficial aquest reconeixement. L'esdeveniment va servir per explicar la importància que té per aquest petit poble aranès formar part de la marca de qualitat que representa l'Associació de Pobles més Bonics d'Espanya, i l'impacte i la projecció que generarà en l'àmbit turístic.

També et poden interessar...


Comentaris
Rotger
Si és de la Val d'Aran el poble no és català ni espanyol, és occità. Imperialistes!

envia el comentari