Bagergue, un poble de la Vall d'Aran, és un dels més bonics de Catalunya

Ha rebut la distinció aquesta setmana a Fitur, a Madrid

El poble més alt de la Val d'Aran, Bagergue, ha estat escollit aquesta setmana com un dels onze pobles més bonics d'Espanya.  Tal com han anunciat a través d'Aran Digital, el lliurament oficial del certificat com un dels Pobles més Bonics d'Espanya va tenir lloc el 25 de gener en el marc de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra a Fira de Madrid i que ha estat presidit pel subsecretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, la Secretària d'Estat de l'Espanya Global, Irene Lozano Domingo i el president de la xarxa dels Pobles més Bonics d'Espanya, Francisco Mestre. Durant aquest acte, es van lliurar els certificats als alcaldes de les noves localitats de 2019.

En aquest sentit, Marc Tarrau, alcalde de l'EMD de Bagergue i Ariadna Farrés, tinent alcalde de la mateixa localitat van estar presents a l'acte de lliurament i presentació de Bagergue com un dels Pobles més Bonics d'Espanya juntament amb Paco Boya, conselhèr Generau d' Aran i diputat provincial de Lleida. Tarrau i Farrés van voler explicar que «aquesta distinció ens permet marcar-al mapa turístic nacional i internacional, amb un segell de qualitat i oferir més oportunitats a tots els veïns de Bagergue». En l'acte també van estar presents els alcaldes de les altres localitats que s'han incorporat a la xarxa dels Pobles més Bonics d'Espanya el 2019 com són Bonilla de la Serra (Àvila), Viniegra de Dalt i Viniegra de Baix (la Rioja), Bols (Astúries ), Níjar (Almeria), Carmona (Cantàbria), San Martín de Trevejo (Càceres), Roda d'Isàvena (Osca), Setenil dels Cellers (Cadis) i Potes (Cantàbria).

Guadalupe va ser el poble espanyol més bonic del 2018, segons un altre concurs

Aquest fet recorda la celebració que, d'altra banda, celebra la marca Ferrero Rocher i que també pretén donar a conèixer alguns dels pobles més bonics d'Espanya. En aquest sentit, en l'edició del 2018 va ser el poble de Guadalupe, a Càceres (Extremadura), l'escollit com el més bonic. A Guadalupe el va seguir Combarro, a Pontevedra (Galícia), va quedar en segona posició. Per quart any consecutiu, Ferrero Rocher va impulsar una iniciativa que té la voluntat de donar a conèixer els pobles més bonics de la geografia espanyola. 

I de fet, més enllà de seleccionar al poble guanyador, l'objectiu final —segons la marca— és el de «reivindicar el sentiment de pertinença» dels habitants d'arreu de l'estat. Els sis pobles que participaven al concurs han optat per dur a terme formes de promoció molt diverses. De fet, els veïns d'aquestes localitats han publicat un seguit de vídeos i imatges a les xarxes que han aconseguit, a la llarga, que els pobles optéssin a ser escollits els més bonics de l'estat.

  • També et pot interessar: TVE visita Ginestarre, el poble del Pirineu lleidatà de només 3 habitants