diada 11S

La Diada arriba als 300.000 inscrits, però es manté encara lluny de les dades de l'any passat

Tot i la pujada de les últimes setmanes, són un 25% menys que els 400.000 del 2018 a aquestes alçades

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic aquest diumenge que 300.000 persones ja s'han inscrit a la manifestació de la Diada de l'Onze de setembre impulsada per l'entitat. En declaracions al programa 'Via lliure' de RAC1, Paluzie ha detallat que en els darrers dies s'han disparat les inscripcions a la jornada reivindicativa i ha concretat que s'han venut 240.000 samarretes i que hi ha un miler d'autobusos reservats.

A quatre dies per la Diada, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha animat a la ciutadania a inscriure's a la manifestació per «exigir» la unitat estratègica  de l'independentisme. També ha dit que la millor reacció a la sentència del judici de l'1-O és tenir unitat per «reprendre» el camí cap a la independència.

Eleccions, només si és per enfortir l'independentisme

Una vegada més ha reivindicat la independència i ha recordat que l'estat espanyol «vulnera drets». D'una possible convocatòria d'eleccions catalanes ha dit que en seria partidària si servissin perquè l'independentisme en sortís «reforçat» i per tornar per aquest camí. «Si és per veure qui té l'hegemonia del moviment això no ens ajudarà del tot», ha avisat.

Pel que fa a la unitat de l'independentisme, ha dit que «no està tan lluny» com sembla. Ha admès que la sentència del judici de l'1-O ajudarà a fer-la possible i es mostra confiada en el fet que així sigui. 

Important baixada respecte l'any anterior

Encara que un any més les inscripcions han augmentat a mesura que s'apropava l'11 de setembre, les xifres suposen un canvi de tendència pel que fa a l'esdevingut els darrers anys. I és que a aquestes alçades de 2018, l'ANC podia presumir de comptar amb 400.000 persones confirmades per assistir a la manifestació diada. 

Aquests 100.000 inscrits menys suposen una baixada d'un 25% i contrasten amb l'any anterior, on es van aconseguir registres superiors a les edicions passades. Per aquest motiu, han tornat a fer una crida per tornar a omplir tots els trams on encara queda algun espai buit. 

També et pot interessar...